ΗΠΑ: Ένοχος για μετακίνηση και παρακράτηση απορρήτων δήλωσε ο Πετρέους

ΗΠΑ: Ένοχος για μετακίνηση και παρακράτηση απορρήτων δήλωσε ο Πετρέους

Το FBI και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είχαν προτείνει την ποινική δίωξη του Πετρέους με την κατηγορία της διοχέτευσης άκρως εμπιστευτικών εγγράφων στην ερωμένη του

ΗΠΑ: Ένοχος για μετακίνηση και παρακράτηση απορρήτων δήλωσε ο Πετρέους
Ένοχος για μετακίνηση και παρακράτηση απόρρητων πληροφοριών χωρίς άδεια, δήλωσε σήμερα, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, ο πρώην διευθυντής της CIA και απόστρατος στρατηγός Τζέιμς Πετρέους.

Τον περασμένο Ιανουάριο το FBI και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είχαν προτείνει την ποινική δίωξη του Πετρέους με την κατηγορία της διοχέτευσης άκρως εμπιστευτικών εγγράφων στην ερωμένη του.

Η έρευνα του FBI, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο χρόνια αφορούσε στα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στον υπολογιστή της Πάολα Μπρόντγουέλ, η οποία ήταν η βιογράφος του απόστρατου στρατηγού και όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, οι δυο τους διατηρούσαν εξωσυζυγική σχέση.

Το σεξουαλικό σκάνδαλο, στο οποίο «πρωταγωνίστησε» ο Πετρέους, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του αμερικανικού Τύπου, αναγκάζοντάς τον να παραδεχτεί την σχέση του και να παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης