Φωτογραφίες: Ακμαίος ο Φιντέλ συναντάται με πράκτορες που αποφυλακίστηκαν από τις ΗΠΑ

Φωτογραφίες: Ακμαίος ο Φιντέλ συναντάται με πράκτορες που αποφυλακίστηκαν από τις ΗΠΑ

Αν και με καθυστέρηση ο Κάστρο συνάντησε τους «πέντε ήρωες» της κουβανικής κυβέρνησης

Φωτογραφίες: Ακμαίος ο Φιντέλ συναντάται με πράκτορες που αποφυλακίστηκαν από τις ΗΠΑ
Να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν την υγεία του να είναι κλονισμένη αλλά και να στείλει ένα ηχηρό συμβολικό μήνυμα θέλησε ο Φιντέλ Κάστρο με τη συνάντηση που είχε με πέντε Κουβανούς πράκτορες, οι οποίοι προσφάτως αποφυλακίστηκαν από τις ΗΠΑ.

Με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο σπίτι του ιστορικού ηγέτη της Κούβας στην Αβάνα ο Φιντέλ έδωσε ένα τέλος στις φημολογίες που είχαν δημιουργηθεί από το γεγονός ότι δεν είχε συναντηθεί μαζί με τους αποκαλούμενους «πέντε ήρωες» από την κυβέρνηση της Κούβας.

Ο τελευταίος από τους πέντε βρίσκεται στην Κούβα από τον Δεκέμβριο όταν και έγινε ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ, κίνηση που, μάλιστα, συνέπεσε με την ιστορική απόφαση για επανέναρξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Κλείσιμο










Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την διάρκειας πέντε ωρών συνάντηση εικονίζονται ακόμα η σύζυγός του Φιντέλ, Ντάλια Σότο ντελ Βάλε και ο ανηψιός του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν.

«Αυτοί οι αντι-τρομοκράτες ήρωες δεν έκαναν κανένα κακό στις ΗΠΑ. Προσπάθησαν μόνο να εμποδίσουν τρομοκρατικές πράξεις σε βάρος του λαού μας» έγραψε ο Φιντέλ στην καθημερινή εφημερίδα του Κομμουνιστικου Κόμματος Κούβας Granma.

Εξηγώντας τους λόγους της καθυστέρησης της συνάντησης ο Κάστρο έγραψε στο άρθρο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα ότι αυτό συνέβη για να τους δώσει χρόνο να συναντήσουν τις οικογένειές τους αλλά και ο ίδιος να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης