Κάμερον: Εθνική προτεραιότητα η αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Κάμερον: Εθνική προτεραιότητα η αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σειρά μέτρων, μετά τις αποκαλύψεις ότι τουλάχιστον 1.400 ανήλικα παιδικά έχουν κακοποιηθεί στο Ρόδεραμ

Κάμερον: Εθνική προτεραιότητα η αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Ζήτημα εθνικής προτεραιότητας για τον Ντέιβιντ Κάμερον, η αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει μια σειρά μέτρων για την πρόληψη της συστηματικής κακοποίησης παιδιών, μετά από αποκαλύψεις που έχουν κλυδωνίσει τη χώρα ότι τουλάχιστον 1.400 ανήλικα παιδικά έχουν κακοποιηθεί στο Ρόδεραμ της βόρειας Αγγλίας από συμμορίες που απαρτίζονται κυρίως από Ασιάτες.

Χαρακτηρίζοντας την αντιμετώπιση σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ως ζήτημα εθνικής προτεραιότητας, θα έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία των ανηλίκων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κάμερον.

«Νιώθουμε τρομοκρατημένοι με την κακοποίηση που υπέστησαν τόσα νεαρά κορίτσια στο Ρόδεραμ και σε άλλες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα», αναμένεται να υποστηρίξει ο Κάμερον. «Τα παιδιά αυτά αγνοήθηκαν, και σε ορισμένες περιπτώσεις τους καταλογίστηκαν ακόμα και ευθύνες και έμαθαν να κρύβονται – συχνά εξαιτίας της παραπλανητικής αίσθησης της πολιτικής ορθότητας. Η κουλτούρα άρνησης που τα απογοήτευσε τόσο άσχημα θα πρέπει να εξαλειφθεί».

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση έχει διατάξει έρευνα σχετικά με την κακοποίηση παιδιών και το ενδεχόμενο δημόσια πρόσωπα να κάλυπταν τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Εχθές, η βρετανική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες κατά 10 ανδρών σε σχέση με σεξουαλικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και της κακοποίησης ανήλικων παιδιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης