Νετανιάχου: Η συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ είναι ισχυρότερη από ποτέ

Νετανιάχου: Η συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ είναι ισχυρότερη από ποτέ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε πως οι δύο χώρες είναι σαν οικογένεια - Παρουσίασε χάρτη που έδειχνε χώρες, εκ των οποίων η Ελλάδα, όπου εξαπλώνεται η ιρανική τρομοκρατία - Αύριο η ομιλία του στο Κογκρέσο

Νετανιάχου: Η συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ είναι ισχυρότερη από ποτέ
Στο πλαίσιο ομιλίας του στην Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC) και μία ημέρα πριν την αυριανή επίσκεψή του σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, τόνισε πως η συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ είναι ισχυρότερη από ποτέ.

Σε μία προσπάθεια να δείξει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι καλές, ο Νετανιάχου τόνισε πως η αυριανή ομιλία του δεν είναι δείγμα έλλειψης σεβασμού στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Κλείσιμο


«Εκτιμώ βαθιά όσα ο πρόεδρος Ομπάμα έχει κάνει για το Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η συνεργασία με τις ΗΠΑ έχει κάνει τη χώρα του ακόμα πιο ισχυρή, ενώ επισήμανε πως Αμερική και Ισραήλ «είναι παραπάνω από φίλοι, είναι σαν μία οικογένεια».

Λίγη ώρα αργότερα, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του Ιράν και του πυρηνικού προγράμματος λέγοντας πως μία πιθανή συμφωνία με την ιρανική κυβέρνηση «μπορεί να απειλήσει την επιβίωση του Ισραήλ», εξηγώντας πως στο Κογκρέσο πρόκειται να μιλήσει για το καθεστώς της Τεχεράνης «που απειλεί να καταστρέψει το Ισραήλ».



Μάλιστα, παρουσιάζοντας έναν χάρτη που καλύπτει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων την Ελλάδα και την Κύπρο, εξήγησε πώς εξαπλώνεται η ιρανική υποστήριξης της τρομοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Το Ιράν με πυρηνικά όπλα μπορεί να εκπληρώσει την επιθυμία του να καταστρέψει το Ισραήλ. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό», δήλωσε και τόνισε ότι ο λαός δεν αντιδρά πλέον παθητικά.
«Σήμερα έχουμε φωνή και αύριο ως πρωθυπουργός του μοναδικού εβραϊκού κράτους, σκοπεύω να χρησιμοποιήσω αυτή τη φωνή», τόνισε ο Νετανιάχου. 



Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ συμφωνούν πως το Ιράν δεν πρέπει να έχει στην κατοχή του πυρηνικά, αλλά διαφωνούν στον ορθότερο τρόπο «που θα αποτρέψει το Ιράν να αναπτύξει αυτά τα όπλα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σε μία κατάμεστη αίθουσα και καταχειροκροτούμενος, δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι στη Μέση Ανατολή επικρατεί «βαρβαρότητα», το Ισραήλ παραμένει ένα δημοκρατικό κράτος που σέβεται τις θρησκευτικές μειονότητες και τις γυναίκες.
«Σε μία σκοτεινή, άγρια και απεγνωσμένη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ είναι ακτίνα φωτός, ανθρωπιάς και ελπίδας», είπε ο Νετανιάχου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης