Σελέμπριτι ο «Τζιχάντι Τζον» για να προσελκύει περισσότερους μαχητές

Σελέμπριτι ο «Τζιχάντι Τζον» για να προσελκύει περισσότερους μαχητές

Σύμφωνα με πρώην μέλος του ΙΚ ο Μοχάμεντ Εμουάζι είναι ένα καλοκουρδισμένο πιάνο που εκτελεί τις εντολές της οργάνωσης

Σελέμπριτι ο «Τζιχάντι Τζον» για να προσελκύει περισσότερους μαχητές
Αδίστακτος δολοφόνος, αιμοδιψής εκτελεστής, ορκισμένος εχθρός της Δύσης, αλλά και… σελέμπριτι με στόχο τον προσηλυτισμό επίδοξων μαχητών και καλοκουρδισμένο πιάνο που εκτελεί εντολές του Ισλαμικού Κράτους.

Την προσωπικότητα του «Τζιχάντι Τζον», ο οποίος αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για τον 26χρονο Λονδρέζο Μοχάμεντ Εμουάζι, επιχειρεί να σκιαγραφήσει πρώην μέλος του ΙΚ, μιλώντας στο BBC.
Ο Βρετανός υπήκοος Αμπού Αιμάν, ο οποίος όπως είπε εγκατέλειψε την οργάνωση όταν οι ανώτεροί του του έδωσαν εντολή να σκοτώσει μία γυναίκα και ένα παιδί, δήλωσε πως ο Εμουάζι δεν είναι τίποτα άλλο από μία βιτρίνα για τα προπαγανδιστικά βίντεο του ΙΚ.

Μάλιστα, τόνισε πως δεν υπάρχει «τίποτα το ιδιαίτερο» σχετικά με τον απόφοιτο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ, εξηγώντας ότι οι τζιχαντιστές τον χρησιμοποίησαν σαν καλοκουρδισμένο πιάνο.
Κλείσιμο

«Κάποιοι εντάχθηκαν στο ΙΚ αφού τον είδαν και τον θαύμασαν. Τον έχουν σαν πρότυπο», είπε στο βρετανικό δίκτυο ο Αιμάν και πρόσθεσε πως το ΙΚ παίζει τον Εμουάζι «σαν πιάνο. Είναι ένας σελέμπριτι που προσελκύει μουσουλμάνους αδελφούς από την Ευρώπη, ωστόσο άλλοι νομίζουν πως έχει απλώς έπαρση. Πιστεύουν ότι τον χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές».

Όπως εξήγησε, γνώρισε τον νεαρό μόλις έφτασε στη Συρία και οι δύο ήταν μέλη οργάνωσης που ήθελε να ανατρέψει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσσαντ.

Οσο για τον χαρακτήρα του, ο Αιμάν δήλωσε ο «Τζιχάντι Τζον» ήταν «απόμακρος και δε μιλούσε πολύ. Δε συμμετείχε μαζί μας στην προσευχή. Προσευχόταν μόνο με τους φίλους του, τους υπόλοιπους Βρετανούς. Ήταν  περίεργος. Όταν οι άλλοι τον χαιρετούσαν, εκείνος έστρεφε αλλού το κεφάλι του».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης