Κάιρο: Δύο νεκροί από έκρηξη κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο

Κάιρο: Δύο νεκροί από έκρηξη κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο

Τουλάχιστον πέντε τραυματίες - Αποκλεισμένη η περιοχή - Τοποθετημένος σε αυτοκίνητο ο εκρηκτικός μηχανισμός - Απειλές για χειρότερες επιθέσεις από την οργάνωση που ανέλαβε το «χτύπημα»

Κάιρο: Δύο νεκροί από έκρηξη κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο του Καΐρου στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, οι πέντε τραυματίες είναι αστυνομικοί, ενώ η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, πάντως, μιλώνστας σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε πως υπάρχουν μόνο εννέα τραυματίες χωρίς να κάνει αναφορά σε νεκρούς.
Κλείσιμο



Στο μεταξύ, ειδικοί πυροτεχνουργοί πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Λίγη ώρα μετά το αιματηρό επεισόδιο, την ευθύνη ανέλαβε το κίνημα «Επαναστατική Τιμωρία», το οποίο με μήνυμά του στο Διαδίκτυο προειδοποίησε πως «τα χειρότερα έρχονται».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Al-Ahram πάντως η βόμβα φέρεται πως είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στο κτίριο, ενώ σύμφωνα με το έντυπο οι νεκροί είναι δύο, σε αντίθεση με τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για ένα θύμα.

Στο μεταξύ, εχθές Κυριακή, ένας ακόμα εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ασουάν, σκοτώνοντας δύο πολίτες και τραυματίζοντας έναν στρατιώτη.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης