«Ήταν ο καλύτερος υπάλληλός μας», λέει το πρώην αφεντικό του «Τζιχάντι Τζον»

«Ήταν ο καλύτερος υπάλληλός μας», λέει το πρώην αφεντικό του «Τζιχάντι Τζον»

Όταν ο Μοχάμεντ Εμουάζι εργαζόταν στο Κουβέιτ - «Δε χαμογελούσε ποτέ, αλλά δεν ήταν κακός», συμπληρώνει ο πρώην εργοδότης

«Ήταν ο καλύτερος υπάλληλός μας», λέει το πρώην αφεντικό του «Τζιχάντι Τζον»
Ολοένα περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητα του «Τζιχάντι Τζον» βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Αφότου οι βρετανικές αρχές ταυτοποίησαν τον δήμιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αποκαλύπτοντας πως πρόκειται για τον 26χρονο Λονδρέζο, Μοχάμεντ Εμουάζι, νέες πληροφορίες προκύπτουν για την ζωή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian ο Εμουάζι εργαζόταν προ ετών στο Κουβέιτ ως τεχνικός υπολογιστών.

Κλείσιμο
Μάλιστα, η απόδοσή του ήταν τόσο καλή που ο πρώην εργοδότης του υποστηρίζει πως ήταν ο καλύτερος υπάλληλός του.

«Ήταν ο καλύτερος υπάλληλος που είχαμε ποτέ», δηλώνει ο άνδρας που δεν κατονομάζεται. «Ήταν πολύ καλός με τον κόσμο. Ήταν ήρεμος και αξιοπρεπής», συμπληρώνει ο πρώην εργοδότης του αρχι-εκτελεστή του ΙΚ.

Ωστόσο, προσθέτει ότι ο υπάλληλος-πρότυπο που εργαζόταν για εκείνον εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 2010 έπειτα από ένα ταξίδι στο Λονδίνο.



«Πώς γίνεται ένας τόσο ήρεμος και ήσυχος άνθρωπος να γίνει ο άνδρας που είδα στις ειδήσεις; Δεν είναι λογικό να είναι ο ίδιος άνδρας», αναφέρει μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως ο νεαρός που εργαζόταν στην εταιρία του εξελίχθηκε σε έναν αιμοδιψή δολοφόνο.

Βέβαια, αποκαλύπτει πως έμοιαζε σκεπτικός και όπως υποστηρίζει: «Έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, ίσως οικογενειακά, κοινωνικά ή ψυχολογικά. Δεν ρώτησα. Ήθελε να βρει δουλειά στο Λονδίνο και ήθελε να παντρευτεί, αλλά δε μπορούσε και αυτό αποτελούσε πρόβλημα για τον ίδιο».

Την ίδια ώρα, εξηγεί πως δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός και δε χαμογελούσε, αλλά «δεν ήταν κακός».

Δεν παρέλειψε δε, να του στείλει ένα μήνυμα λέγοντας: «Να φοβάσαι τον Θεό, γιατί το Ισλάμ απαγορεύει αυτό που κάνεις».

Στο μεταξύ, ο Guardian δίνει στη δημοσιότητα μία ακόμα φωτογραφία του Εμουάζι, που τον απεικονίζει κατά την παραμονή του στο Κουβέιτ στις αρχές του 2010 και πριν μεταβεί στη Συρία και ενταχθεί στους κόλπους του ΙΚ.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης