Αφγανιστάν: Γυναίκα κυκλοφορεί με πανοπλία για να γλιτώσει το βιασμό

Αφγανιστάν: Γυναίκα κυκλοφορεί με πανοπλία για να γλιτώσει το βιασμό

Καλλιτέχνις περπατά στους δρόμους της Καμπούλ φορώντας ειδική κατασκευή για την προστασία της από την κακοποίηση

Αφγανιστάν: Γυναίκα κυκλοφορεί με πανοπλία για να γλιτώσει το βιασμό
Τη στιγμή που καθημερινά δεκάδες είναι τα περιστατικά με γυναίκες που βιάζονται ή κακοποιούνται από άνδρες στο Αφγανιστάν και ελάχιστοι είναι όσοι δράστες διώκονται και τιμωρούνται, μία νεαρή καλλιτέχνις σκέφτηκε να προστατευτεί με πανοπλία για να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Καμπούλ.

Η 25χρονη Κούμπρα Καντέμι αποφάσισε να καταγγείλει με τον δικό της τρόπο τη σεξουαλική κακοποίηση κατά των γυναικών, σχεδιάζοντας μία ειδική πανοπλία και τολμώντας να βγει σε κεντρικό δρόμο της Καμπούλ καταγράφοντας τις αντιδράσεις των ανδρών περαστικών.

Μάλιστα, η εικόνα της έγινε ανάρπαστη στο Διαδίκτυο, με δεκάδες χρήστες να αναπαράγουν τις λήψεις καταγγέλλοντας τα εγκλήματα κατά των γυναικών που λαμβάνουν χώρα στο Αφγανιστάν.
«Η παρενόχληση στους δρόμους αποτελεί καθημερινή εμπειρία για γυναίκες και κορίτσια και οι γυναίκες που απευθύνονται στην αστυνομία καταγγέλλοντας το περιστατικό ή απειλές συνήθως δεν δέχονται καμία υποστήριξη», αναφέρει το ινστιτούτο Human Rights Watch.
Κλείσιμο

Όλα αυτά, ενώ το 90% των γυναικών έχει πέσει θύμα κακοποίησης ακόμα και από συγγενείς, ενώ μόνο πρόσφατα οι βιαστές διώκονται ποινικά, σύμφωνα με την οργάνωση «Women for Afghan women». Μάλιστα, ένα 10χρονο κορίτσι κατάφερε να καταγγείλει τον άνδρα που την κακοποίησε, ο οποίος καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης