Χιλή: 14χρονη ζητά από την πρόεδρο Μπασελέ την άδεια για ευθανασία

Χιλή: 14χρονη ζητά από την πρόεδρο Μπασελέ την άδεια για ευθανασία

Μια 14χρονη κοπέλα στην Χιλή ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο μέσω του οποίου εκλιπαρεί την πρόεδρο Μπασελέ να δώσει την άδεια στους γιατρούς να της κάνουν ευθανασία - Τι θα κάνει η πρόεδρος που είναι και παιδίατρος;

Χιλή: 14χρονη ζητά από την πρόεδρο Μπασελέ την άδεια για ευθανασία
Η 14χρονη Valentina Maureira νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Χιλής επειδή πάσχει από κυστική ίνωση, μια ασθένεια που είναι ανίατη και προσβάλλει τους πνεύμονες και άλλα ζωτικά όργανα του σώματος. Η νεαρή κοπέλα απελπισμένη από την κατάστασή της αφού αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και μεταξύ των άλλων έχει πρόβλημα ακόμα και για να αναπνεύσει έκανε μέσω βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο έκκληση στην 62χρονη πρόεδρο της Χιλής, Μισέλ Μπασελέ, να της επιτρέψει να φύγει από τη ζωή με ευθανασία.



Στην Χιλή η ευθανασία απαγορεύεται με νόμο αλλά η περίπτωση της 14χρονης έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις σχετικά με το θέμα αφού το βίντεο που ανέβασε η Valentina το είδαν χιλιάδες χρήστες.

Κλείσιμο


Η πρόεδρος Μπασελέ επισκέφθηκε την νεαρή ασθενή στο νοσοκομείο και φωτογραφήθηκε μαζί της, όσο για το αίτημά της για ευθανασία, εκπρόσωπος της προέδρου δήλωσε ότι δεν θα γίνει ευθανασία στην 14χρονη αλλά θα της προσφερθεί ψυχιατρική υποστήριξη με έξοδα της κυβέρνησης.

Οι γονείς της 14χρονης συμφωνούν με την απόφασή της να τεθεί τέρμα στη ζωή της και ο πατέρας της δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι: «Αυτό είναι τόσο δύσκολο, αλλά πρέπει να σεβαστώ την απόφασή της γιατί είναι αυτή που υποφέρει από την ασθένεια».

Η Valentina ήξερε καλά τι θα αντιμετωπίσει αφού η ασθένεια είναι κληρονομική και ο μεγαλύτερος αδελφός της έχει ήδη φύγει από τη ζωή σε ηλικία έξι ετών από κυστική ίνωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης