Ζιμπάμπουε: Έναν ελέφαντα έφαγε στα γενέθλιά του ο πρόεδρος Μουγκάμπε!

Ζιμπάμπουε: Έναν ελέφαντα έφαγε στα γενέθλιά του ο πρόεδρος Μουγκάμπε!

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε γιόρταζε επί μία εβδομάδα τα 91α γενέθλιά του - Με 20.000 καλεσμένους, 91 μπαλόνια και την εκτέλεση άγριων ζώων προκάλεσε την αντιπολίτευση και οργανώσεις προστασίας της Άγριας Ζωής

Ζιμπάμπουε: Έναν ελέφαντα έφαγε στα γενέθλιά του ο πρόεδρος Μουγκάμπε!
Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, γιόρταζε επί μία εβδομάδα τα 91α γενέθλια του με τρόπο κάτι παραπάνω από υπερβολικό προκαλώντας την  οργή της αντιπολίτευσης και όχι μόνο... Ο 91χρονος πρόεδρος, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, ζήτησε να σκοτώσουν έναν ελέφαντα, πέντε ιμπάλα, δύο κουνάβια και δύο βουβάλια για να τα προσφέρει ως γεύμα στους 20.000 καλεσμένους του!



Ο Μουγκάμπε γιόρτασε τα γενέθλιά του σε εξοχική έπαυλη δίπλα στους καταρράκτες Victoria Falls και πέταξε στον ουρανό 91 μπαλόνια με την βοήθεια της συζύγου του, Γκρέις.

Τα σπάταλα γενέθλια του Μουγκάμπε κόστισαν ένα εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο και προξένησαν σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αλλά και από μέλη οργανώσεων για την  προστασία της Άγριας Ζωής στη χώρα.
Κλείσιμο



Επιπλέον γαιοκτήμονας της περιοχής δώρισε στον 91χρονο πρόεδρο έναν κροκόδειλο και ένα λιοντάρι ταριχευμένα ενώ μέλη της κυβέρνησής του του χάρισαν ως δώρο γενεθλίων σαράντα αγελάδες.  Στους εορτασμούς παρουσιάστηκαν επτά τούρτες τεραστίων διαστάσεων και η μεγαλύτερη από αυτές είχε το σχήμα της αφρικανικής ηπείρου.



Όμως, εκτός από την εκτέλεση των παραπάνω άγριων ζώων ο Μουγκάμπε έχει δώσει εντολή να θυσιαστεί ένας ακόμα ελέφαντας τον οποίο θα δώσει να φάνε οι κάτοικοι στην περιοχή των Victoria Falls!

Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε «ανήθικα» και «προσβλητικά» για την Ζιμπάμπουε όσα έγιναν στα γενέθλια του Μουγκάμπε και εκπρόσωπός της δήλωσε ότι όλα αυτά τα χρήματα που σπαταλήθηκαν θα έπρεπε να είχαν δοθεί για την αποκατάσταση δημοσίων σχολείων και νοσοκομείων που βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης