Ιράκ: Ξεκίνησαν οι επιθέσεις εναντίον του ISIS

Ιράκ: Ξεκίνησαν οι επιθέσεις εναντίον του ISIS

«Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός των ένοπλων δυνάμεων… ανακοινώνει την έναρξη της εκστρατείας ασφαλείας για την απελευθέρωση της Σαλαχουντίν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Ιρακινού πρωθυπουργού

Ιράκ: Ξεκίνησαν οι επιθέσεις εναντίον του ISIS
Οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης κατέχουν τον έλεγχο πολλών οχυρών στην κυρίως σουνιτική μουσουλμανική επαρχία της Σαλαχουντίν, που βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης, καθώς και άλλων πόλεων στις όχθες του ποταμού Τίγρη. Την ίδια ώρα χιλιάδες στρατιώτες και μαχητές από σιιτικές πολιτοφυλακές γνωστές ως Χασίντ Σααμπί (Δημοφιλή Κινητοποίηση), έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να λάβουν μέρος στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Σαλαχουντίν.

«Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός των ένοπλων δυνάμεων… ανακοινώνει την έναρξη της εκστρατείας ασφαλείας για την απελευθέρωση της Σαλαχουντίν», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι. Την ίδια ημέρα ο Ιρακινός πρωθυπουργός συναντήθηκε στην περιοχή με τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, όπου χιλιάδες στρατιώτες και πολιτοφυλακές έχουν συγκεντρωθεί για να πολεμήσουν κατά του ΙΚ.

Σε σχόλια που μετέδωσε η ιρακινή τηλεόραση, ο Αμπάντι εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι ισλαμιστές μαχητές θα απωθηθούν από τη Σαλαχουντίν, ενώ πρόσφερε στους υποστηρικτές της οργάνωσης μία τελευταία ευκαιρία να παραδοθούν. «Καλώ όλους εκείνους που εξαπατήθηκαν και έκαναν λάθη στο παρελθόν να παραδώσουν σήμερα τα όπλα τους», είπε. «Αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Εάν συνεχίσουν την πορεία τους στον ίδιο λανθασμένο δρόμο, θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει επειδή… τάχθηκαν στο πλευρό της τρομοκρατίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης