Ενός λεπτού σιγή στο Βατικανό για τα θύματα των τζιχαντιστών

Ενός λεπτού σιγή στο Βατικανό για τα θύματα των τζιχαντιστών

Με πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου οι εκατοντάδες πιστοί στάθηκαν σιωπηλή στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και για τη σωτηρία όσων αγνοούνται

Ενός λεπτού σιγή στο Βατικανό για τα θύματα των τζιχαντιστών
Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι εκατοντάδες πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου προσευχήθηκαν σήμερα για τις ψυχές των θυμάτων των τζιχαντιστών, που έπεσαν θύματα «αβάσταχτης βαρβαρότητας» στη Συρία και το Ιράκ. 

Απευθυνόμενος στο πλήθος από το μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας ζήτησε από καθέναν, ανάλογα με τις δυνατότητές του, «να κάνει ό,τι μπορεί για να τερματιστεί αυτός ο πόνος». 

Περισσότεροι από 220 Χριστιανοί της Συρίας απήχθησαν την περασμένη εβδομάδα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ για την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία είδηση για την τύχη τους. 

Κλείσιμο
Ο Φραγκίσκος ζήτησε όλοι να προσευχηθούν σιωπηλά για τις «τύχες των αδεφών μας που υποφέρουν για την πίστη τους στη Συρία και το Ιράκ», και όλοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή. 

Ο Πάπας ανέφερε ότι με την κίνησή του αυτή ήθελε να δώσει το μήνυμα ότι τα θύματα των απαγωγών, του πόνου και της κακοποίησης θα νιώσουν ότι «δεν τους ξεχνάμε». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης