Ντοκουμέντο: Οι ανήλικες από τη Βρετανία πήγαν τελικά στη Συρία

Ντοκουμέντο: Οι ανήλικες από τη Βρετανία πήγαν τελικά στη Συρία

Εσωτερικό δίκτυο κάμερας ασφαλείας αποτύπωσε τις τρεις ανήλικες Βρετανίδες να επιβιβάζονται, στο σταθμό των λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, με προορισμό τη Συρία

Ντοκουμέντο: Οι ανήλικες από τη Βρετανία πήγαν τελικά στη Συρία
Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες των βρετανικών αρχών πως τρεις ανήλικες Βρετανίδες αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη Συρία προκειμένου να παντρευτούν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Εσωτερικό δίκτυο κάμερας ασφαλείας αποτύπωσε τις τρεις ανήλικες Βρετανίδες να επιβιβάζονται, στο σταθμό των λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, με προορισμό τη Συρία. Τις εικόνες αναμεταδίσουν τα ΜΜΕ σήμερα.

Η βρετανική αστυνομία και οι οικογένειες των κοριτσιών έχουν εκδώσει επείγουσες εκκλήσεις προκειμένου τα τρία ανήλικα κορίτσια  να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Οι τρεις τους φέρονται να ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, από το Λονδίνο, στις 17 Φεβρουαρίου.

Κλείσιμο
Η 15χρονη Amira Abase, η 15χρονη Shamima Begum και η 16χρονη Kadiza Sultana, θεωρείται πως ήδη βρίσκονται στη Συρία, όπως αναφέρει η βρετανική αστυνομία.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ζητήσει από την Τουρκία να ανακόψει τη ροή ξένων μαχητών στη Συρία, ενώ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τα ΜΜΕ να ασχοληθούν περισσότερο με το θέμα, ισχυριζόμενος πως τα κορίτσια φαίνεται να ριζοσπαστικοποιήθηκαν «μέσα στα δωμάτια τους».



Οι εικόνες του εσωτερικού δικτύου κάμερας ασφαλείας, με ημερομηνία 17 και 18 Φεβρουαρίου, είναι από το σταθμό λεωφορείων Bayrampasa στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, το οποίο ήταν προσβάσιμο για τα κορίτσια, με το μετρό, από το αεροδρόμιο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Milliyet, επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας.

Επιπλέον, αναφέρει πως τα κορίτσια πέρασαν 18 ώρες στο σταθμό Bayrampasa, προτού επιβιβαστούν σε ένα λεωφορείο για να ταξιδέψουν με προορισμό την Sanlifurfa, που βρίσκεται 50 χλμ από τα σύνορα της Συρίας, μια περιοχή που ελέγχεται από ISIL μαχητές.
    
Η τουρκική αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους ανθρώπους που φαίνεται στο βίντεο να βοηθούν τα κορίτσια με τις αποσκευές τους στο σταθμό των λεωφορείων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης