Βόρεια Κορέα: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ λάτρευε τον κινηματογράφο!

Βόρεια Κορέα: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ λάτρευε τον κινηματογράφο!

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν ο πατέρας του σημερινού δικτάτορα της Βόρειας Κορέας - Κυβερνούσε την χώρα μέχρι το 2011, που απεβίωσε - Ένα νέο βιβλίο αποκαλύπτει την σχέση πάθους που είχε με τον κινηματογράφο

Βόρεια Κορέα: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ λάτρευε τον κινηματογράφο!
Μήπως γνωρίζετε τι σχέση είχε ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ με τον Λώρενς Ολίβιε, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ ή την Ίγκριντ Μπέργκμαν; Όπως αποκαλύπτει στο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο: «A Kim Jong Il Production», ο συγγραφέας Πωλ Φίσερ, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, που κυβέρνησε το κράτος μέχρι τον θάνατό του, το 2011, λάτρευε τον κινηματογράφο.

Στο βιβλίο περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η απαγωγή ενός γνωστού σκηνοθέτη και της πρώην συζύγου του, διάσημης ηθοποιού, από τη Νότιο Κορέα καθώς και η απαγωγή ενός πιανίστα, προκειμένου η απομονωμένη χώρα να αποκτήσει αυτό που δεν είχε... Άτομα με δεξιότητες για να κάνουν ταινίες αφού σύμφωνα με τον Φίσερ, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε «τρέλα» με τον κινηματογράφο.

Φανατικός θαυμαστής της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, που παρακολουθούσε μετά μανίας «Ράμπο» και «Τζέιμς Μποντ», ο πατέρας του σημερινού ισχυρού άντρα της χώρας, κατέφευγε στις απαγωγές ικανών επαγγελματιών από την γειτονική Νότιο Κορέα προκειμένου να στελεχώσει τον φτωχό τομέα του κινηματογράφου στη χώρα του.


Κλείσιμο
                                                 Το ζευγάρι των απαχθέντων

Όπως αναφέρει ο Φίσερ στο βιβλίο του, το 1977 η Βόρεια Κορέα είχε καταστρώσει το σχέδιο απαγωγής διάσημου πιανίστα από τη Νότιο Κορέα με την πρόφαση ότι αυτός έχει κληθεί να δώσει μια συναυλία στο Ζάγκεμπ. Ο πιανίστας κατόρθωσε να διαφύγει την απαγωγή την τελευταία στιγμή αλλά ο διάσημος σκηνοθέτης Sin Sang -ok και η επίσης δημοφιλής ηθοποιός στη Νότιο Κορέα, πρώην σύζυγός του, Choi Eun-hee, δεν στάθηκαν τυχεροί.


                                                            Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ

Το ζευγάρι απήχθη από Βορειοκορεάτες με εντολή του Κιμ Γιονγκ Ιλ ενώ βρισκόντουσαν σε ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ και παρέμειναν στην χώρα του δικτάτορα επί οκτώ χρόνια, κάνοντας κινηματογραφικές ταινίες μέχρι την οριστική τους διαφυγή.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης αναφέρει ότι, όταν συζητούσε για θέματα κινηματογράφου με τον δικτάτορα έμενε έκπληκτος με τις γνώσεις του για το θέμα. Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει δηλώσει για το ζευγάρι των απαχθέντων ότι είχαν ζητήσει καταφύγιο στη χώρα ενώ ο Φίσερ αναφέρει ότι, όχι μόνο  αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι αληθινός, αλλά ο Shin Sang - ok είχε φυλακιστεί επειδή αρχικά αρνήθηκε να εργαστεί για το καθεστώς.



Το ζευγάρι μετά από οκτώ χρόνια εργασίας στη Βόρεια Κορέα κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κιμ Γιονγκ Ιλ και να πάρει την άδεια για να ταξιδέψει στη Βιέννη. Εκεί, ο σκηνοθέτης και η πρώην σύζυγός του, κατέφυγαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου αναζήτησαν άσυλο.

Ο σκηνοθέτης πέθανε το 2006 ενώ η σύζυγός του βρίσκεται εν ζωή στη Σεούλ. Ο Φίσερ υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι οι δύο απαχθέντες μετά την φυγή τους από τη Βόρεια Κορέα συνήθιζαν συχνά να αισθάνονται ότι πρέπει να απολογηθούν που εγκατέλειψαν τον δικτάτορα, αφού μάλλον έπασχαν από το «σύνδρομο της Στοκχόλμης», ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο οι απαχθέντες ταυτίζονται με τους απαγωγείς τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης