Bundesbank: Ανησυχεί για την παράταση που έδωσε η ΕΕ στο Παρίσι

Bundesbank: Ανησυχεί για την παράταση που έδωσε η ΕΕ στο Παρίσι

Ενώ ο Σαπέν λέει ότι η Γαλλία θα λάβει πρόσθετα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο

Bundesbank: Ανησυχεί για την παράταση που έδωσε η ΕΕ στο Παρίσι
Τη διαβεβαίωση πως θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα προκειμένου το Παρίσι να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μείωση του δημοσιονομικού του ελλείμματος το 2015, έδωσε την Πέμπτη ο  υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα των Βρυξελλών για εξοικονόμηση 4 επιπλέον δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015, ο κ. Σαπέν είπε πως «εάν κατά τη διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κριθεί απαραίτητη η επιβολή πρόσθετων μέτρων, εμείς θα τα λάβουμε έως τα μέσα της χρονιάς».

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που οφείλουμε να κάνουμε επειδή η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 0,5% του ΑΕΠ το 2015» συνέχισε ο Γάλλος υπουργός αναφερόμενος σε ένα έλλειμμα που υπολογίζεται με βάση μια πολιτική απόφαση και δεν συνδέεται με την οικονομική συγκυρία.
Κλείσιμο

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις Σαπέν, η γερμανική Bundesbank εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για την παράταση που έδωσε η ΕΕ στη Γαλλία για το έλλειμμα

Η εφαρμογή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιάζουν να έχουν εξελιχθεί σε ένα «πολιτικό παζάρι», είπε ο  ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, σε μία συνέντευξη που θα δημοσιευτεί αύριο και χαρακτήρισε «ανησυχητική» την παράταση που δόθηκε στο Παρίσι για να μειώσει το δημοσιονομικό του έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ του. 

Σημειώνεται πως η Γαλλία έχει δεσμευτεί στους εταίρους της να μειώσει το έλλειμμά της κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Στους υπολογισμούς της, η Κομισιόν εκτιμά ότι η μείωση δεν θα ισοδυναμεί παρά με 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Παρίσι αμφισβητεί τους υπολογισμούς αυτούς.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης