Καταγγελία για χιλιάδες θανάτους από τη σκυλοτροφή Purina Beneful - Τι απαντά η εταιρεία

Καταγγελία για χιλιάδες θανάτους από τη σκυλοτροφή Purina Beneful - Τι απαντά η εταιρεία

Ομαδική αγωγή από ιδιοκτήτες σκύλων, που ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πέντε εκατ. δολάρια

Καταγγελία για χιλιάδες θανάτους από τη σκυλοτροφή Purina Beneful - Τι απαντά η εταιρεία
Χιλιάδες σκυλιά πέθαναν ή αρρώστησαν βαριά μετά την κατανάλωση της σκυλοτροφής Purina Βeneful, σύμφωνα με καταγγελία του ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων, Φρανκ Λουσίντο.

Βάσει όσων υποστηρίζει ο Λουσίντο, ο ίδιος αντίκρισε τρία σκυλιά του να τρέφονται με τη συγκεκριμένη τροφή, με αποτέλεσμα τα δύο να αρρωστήσουν και το ένα να πεθάνει.

Ο καταγγέλλων έκανε μήνυση κατά της Nestle Purina Petcare, που εξετάστηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, στη Βόρεια Περιφέρεια της Καρολίνας.

Κλείσιμο
Η αναφορά, που κατατέθηκε στις 5 Φεβρουαρίου, ισχυρίζεται ότι υπάρχει μία ένωση που χρησιμοποιείται σε αντιψυκτικά οχημάτων, η οποία εντοπίστηκε στις σκυλοτροφές μαζί με μία ομάδα από τοξίνες, οι οποίες παράγονται από μύκητες.

Ο Λουσίντο υποστηρίζει ότι υπήρξαν περισσότερες από 3.000 καταγγελίες για σκυλιά που είτε αρρώστησαν είτε πέθαναν μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Η εταιρεία τοποθετήθηκε επί του θέματος με δημόσια δήλωση, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν τίθεται κανένα θέμα ποιότητας της Beneful. Όπως και άλλες εταιρείες τροφίμων, η Beneful αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού στο Διαδίκτυο, συνήθως με προσανατολισμό την παραπληροφόρηση. Κατά κανόνα, οι ομολογίες στο Ίντερνετ αποδεικνύονται ψευδείς και προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στους πελάτες της Beneful».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση υπογράφεται και από άλλους ιδιοκτήτες σκύλων και η συνολική αποζημίωση που απαιτείται, υπερβαίνει τα 5.000.000 δολάρια.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι έχει περιέλθει σε γνώση της μία ομαδική αγωγή, αλλά χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς, διευκρινίζοντας ότι θα ασκήσει κάθε δικαίωμά της να υπερασπιστεί σθεναρά τη θρεπτική αξία των τροφών της, η οποία υποστηρίζεται από εξαιρετικά αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης