Η Bild διχάζει τους Γερμανούς: Οι μισοί λένε «Nein» στην Ελλάδα και οι μισοί στην εφημερίδα

Η Bild διχάζει τους Γερμανούς: Οι μισοί λένε «Nein» στην Ελλάδα και οι μισοί στην εφημερίδα

Η γερμανική tabloid κάλεσε τους αναγνώστες της να βγάλουν selfie λέγοντας «nein» στους Έλληνες, ξεσηκώνοντας όμως και θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο καθώς πολίτες ανεβάζουν φωτογραφίες λέγοντας «nein» στην Bild

Η Bild διχάζει τους Γερμανούς: Οι μισοί λένε «Nein» στην Ελλάδα και οι μισοί στην εφημερίδα
Η καμπάνια της γερμανικής εφημερίδας Bild που με τίτλο «ΟΧΙ άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες» κάλεσε σήμερα τους αναγνώστες να στείλουν μία selfie φωτογραφία τους με το ΟΧΙ στο email της γερμανικής εφημερίδας φαίνεται πως της γύρισε μπούμερανγκ. 

Οι Γερμανοί που ανταποκρίθηκαν στο ανθελληνικό κάλεσμα ήταν καταρχήν δεκάδες. Πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξης δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν με το πρωτοσέλιδο «Nein», είτε χαμογελώντας είτε σκυθρωποί και αγριεμένοι. Αντρες και γυναίκες, νεότεροι ή μεγαλύτεροι, εργάτες ή businessman, έστειλαν το μήνυμά τους μέσω της Bild. (Δείτε περισσότερα
εδώ)

Κλείσιμο










Φαίνεται όμως πως οι αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν από την νέα αυτή πρόκληση της εφημερίδας κατά της Ελλάδας, ήταν πολλές και μέσα στη Γερμανία. Καταρχήν στο ζήτημα παρενέβη η Γερμανική Ενωση Δημοσιογράφων που ζήτησε να σταματήσει η «εκστρατεία» άμεσα. Με ανακοίνωσή της, η Ένωση εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην εκστρατεία της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και μάλιστα κάλεσε την διεύθυνση της εφημερίδας να την σταματήσει αμέσως.

Σπουδαία όμως ήταν και η αντίδραση των πολιτών μέσω των κοινωνικών δικτύων και ειδικά του Twitter, όπου υπό το hashtag #NEINzurBILD (όχι στην Bild), δεκάδες άνθρωποι ανεβάζουν την δική τους selfie κατακρίνοντας την εφημερίδα και τις πρακτικές της. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι εκείνοι που παρομοίασαν το έντυπο με κουρελόχαρτο ή ακόμα και με... χαρτί υγείας! 




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης