Με δάκρυα στα μάτια η πρωθυπουργός της Δανίας στην κηδεία του Εβραίου φρουρού της συναγωγής

Με δάκρυα στα μάτια η πρωθυπουργός της Δανίας στην κηδεία του Εβραίου φρουρού της συναγωγής

Φανερά συγκινημένη παρακολούθησε η Δανή πρωθυπουργός την κηδεία του φρουρού εβραϊκής συναγωγής στην Κοπεγχάγη που έπεσε νεκρός από πυρά τρομοκράτη

Με δάκρυα στα μάτια η πρωθυπουργός της Δανίας στην κηδεία του Εβραίου φρουρού της συναγωγής
Με δάκρυα στα μάτια  και ντυμένη στα μαύρα εμφανίστηκε η πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ - Σμιτ στην κηδεία του 37χρονου Εβραίου φύλακα συναγωγής στην Κοπεγχάγη, ο οποίος είναι το ένα από τα δύο θύματα του τρομοκράτη, που έσπειρε τον τρόμο ανοίγοντας πυρ το Σαββατοκύριακο σε κτήριο που φιλοξενούσε εκδήλωση για τον ισλαμισμό και σε εβραϊκή συναγωγή.



Κλείσιμο
Η κηδεία του άτυχου Dan Uzan έγινε στο εβραϊκό νεκροταφείο της Κοπεγχάγης την Τρίτη και την παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα μεταξύ των οποίων και η πρωθυπουργός της Δανίας συνοδευόμενη από την υπουργό Δικαιοσύνης Mette Frederiksen. Ο χώρος στο νεκροταφείο και γύρω από αυτό φυλασσόταν πολύ καλά από αστυνομικούς, ελεύθερους σκοπευτές και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.



Ο Uzan έπεσε νεκρός από τα πυρά του 22χρονου Omar Abdel Hamid El-Hussein, παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος επιτέθηκε στην συναγωγή εννέα ώρες μετά, αφού είχε σκορπίσει τον τρόμο σε αίθουσα που πραγματοποιείτο εκδήλωση για το Ισλάμ και την ελευθερία της έκφρασης, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή.



Ο ένοπλος άνδρας είχε ανοίξει πυρ στο πρώτο κτήριο που πήγε με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας σκηνοθέτης και εννέα ώρες αργότερα επισκέφθηκε την εβραϊκή συναγωγή και πυροβόλησε θανάσιμα τον 37χρονο φύλακα. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα χέρια και στα πόδια ενώ ο φύλακας της συναγωγής δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και έπεσε επί τόπου νεκρός.



Ο δράστης της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η πρωθυπουργός της Δανίας και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες έσπευσαν να καθησυχάσουν τους Εβραίους για την  ασφάλειά τους μετά την επίθεση στην συναγωγή καθώς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε τους Εβραίους της Ευρώπης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης