«Τσίπρας. Γιατί πρέπει να πληρώσουμε για εκείνον;», ρωτά το ιταλικό Panorama

«Τσίπρας. Γιατί πρέπει να πληρώσουμε για εκείνον;», ρωτά το ιταλικό Panorama

Η Ελλάδα «πρέπει να επιστρέψει 600 ευρώ σε κάθε Ιταλό (συμπεριλαμβανομένων των νεογέννητων)» γράφει το ιταλικό περιοδικό και κατηγορεί τον Αλ.Τσίπρα ότι εκβιάζει την Ευρώπη επειδή θέλει κι άλλα χρήματα χωρίς περικοπές και μεταρρυθμίσεις

«Τσίπρας. Γιατί πρέπει να πληρώσουμε για εκείνον;», ρωτά το ιταλικό Panorama
Ο Αλέξης Τσίπρας φορώντας ένα γαλάζιο πουκάμισο, αυστηρά χωρίς γραβάτα, και κοιτάζοντας προς τα δεξιά, φιγουράρει στο εξώφυλλο του ιταλικού πολιτικού περιοδικού Panorama, με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας. Γιατί πρέπει να πληρώσουμε για εκείνον;».

Στο δημοσίευμα του περιοδικού επισημαίνεται πως η Ελλάδα ήδη «πρέπει να επιστρέψει 600 ευρώ σε κάθε Ιταλό (συμπεριλαμβανομένων των νεογέννητων). Αλλά ο νέος πρωθυπουργός θέλει κι άλλα χρήματα χωρίς περικοπές και μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για έναν εκβιασμό για να θέσει σε κρίση την Ευρώπη».

Κλείσιμο




Την ίδια ώρα, το έντυπο που κυκλοφορεί στην Ιταλία αυτές τις ημέρες επισημαίνει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός προτείνει στους Ευρωπαίους εταίρους «να μετατρέψει το χρέος της χώρας του σε τίτλους», αλλά όπως αναφέρει «δεν είναι διατεθειμένος να κάνει περικοπές και μεταρρυθμίσεις. Για αυτό το λόγο δε θα καταφέρει να μας επιστρέψει τα χρήματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε μία ιδιαίτερη θερμή συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιταλία προ ημερών. Μάλιστα, ο Ματέο Ρέντζι του χάρισε μία γραβάτα της ιταλικής προεδρίας, την οποία τον κάλεσε να φορέσει όταν θα βγει η Ελλάδα από την κρίση.





Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, ήταν ένας από τους ηγέτες που στήριξαν τις ελληνικές θέσεις, ενώ με δηλώσεις του, ο Ρέντζι επισήμανε πως το ζήτημα δεν είναι να αλλάξει η ελληνική οικονομική πολιτική, αλλά η ευρωπαϊκή, ώστε, όπως εξήγησε, να υπάρξει περισσότερη ευελιξία και ανάπτυξη. 

«Πρέπει να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Έγιναν βήματα προόδου, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ανάπτυξη», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι η κατάσταση των ιταλικών τραπεζών δεν τον ανησυχεί, «διότι είναι ισχυρές, και στις περιπτώσεις που υφίστανται προβλήματα υπάρχουν Αρχές -οι οποίες λειτουργούν ως εγγύηση- έτοιμες να παρέμβουν».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης