Στον αγώνα για την προστασία των παιδιών μαζί με τη Unicef ο Μπέκαμ

Στον αγώνα για την προστασία των παιδιών μαζί με τη Unicef ο Μπέκαμ

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας ποδόσφαιρου και  πρεσβευτής της Unicef αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία για τη στήριξη της ανάπτυξης επτά έργων σε επτά χώρες

Στον αγώνα για την προστασία των παιδιών μαζί με τη Unicef ο Μπέκαμ
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, σε συνεργασία με τη Unicef, έχει ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία χρηματοδότησης που ελπίζει ότι θα αυξήσει  κατά πολλά εκατομμύρια την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την προστασία των παιδιών σε όλο τον κόσμο. 

Ο πρώην αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας, πρεσβευτής καλής θέλησης για τον ΟΗΕ από το 2005, έχει ως στόχο να αξιοποιήσει την επιρροή του, προκειμένου να εξασφαλίσει υποστήριξη για επτά αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε επτά χώρες.

Το όνομα της πρωτοβουλίας Ταμείο 
«7»,
Κλείσιμο
που αφορά  επτά αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε επτά χώρες, είναι εμπνευσμένο από τον αριθμό της φανέλας του με την οποία έχει καταγράψει πολλές διακρίσεις.

«Πάντα ένιωθα ότι μπορούσα να κάνω περισσότερα», είπε ο Μπέκαμ, ανακοινώνοντας την έναρξη της πρωτοβουλίας.

«Η καριέρα μου με οδήγησε σε αυτό ακριβώς το σημείο. Η σκληρή δουλειά που έχω κάνει στο ποδόσφαιρο με έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου μπορώ να βοηθήσω τη Unicef, και να βοηθήσει εκείνη τα παιδιά σε όλο τον κόσμο», σημείωσε. 

Το ταμείο θα στηρίξει το έργο σε επτά χώρες, όπου η UNICEF έχει επιλέξει και υπάρχει άμεση ανάγκη για χρήματα προκειμένου να  προστατεύσει τη ζωή και την ευημερία των ευάλωτων παιδιών.

Οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα προστασίας των παιδιών στο Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο έχει το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών στον κόσμο για τα παιδιά.  Ένα πρόγραμμα διατροφής στην Παπούα, καθώς  στη Νέα Γουινέα σχεδόν τα μισά παιδιά  κάτω των πέντε ετών υποσιτίζονται. Πρωτοβουλία στη Σουαζιλάνδη για το AIDS και τον ιό HIV. 

Η συνεργασία Μπέκαμ-Unicef θα επικεντρωθεί επίσης στην μητρική υγεία και την παιδική θνησιμότητα στο Τζιμπουτί.  Σε έργα εκπαίδευσης στο Μπαγκλαντές.

Σε υποδομές  ύδρευσης, αποχέτευσης και υγιεινής στην Μπουρκίνα Φάσο.

Τέλος σε προγράμματα  κοινωνικής ένταξης στη Σερβία, όπου η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει περιθωριοποιημένα παιδιά.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης