Συντριβή TransAsia: Εκτός λειτουργίας και οι δύο κινητήρες όταν το ATR συνετρίβη

Συντριβή TransAsia: Εκτός λειτουργίας και οι δύο κινητήρες όταν το ATR συνετρίβη

Ο δεξιός κινητήρας «στόλαρε» 37 δευτερόλεπτα μετα την απογείωση - Ο δεύτερος ετέθη εκτός λειτουργίας έπειτα από εντολή, όμως οι δύο πιλότοι δεν κατάφεραν να τον επανεκκινήσουν - Τι λέει η Πολιτική Αεροπορία της Ταϊβάν

Συντριβή TransAsia: Εκτός λειτουργίας και οι δύο κινητήρες όταν το ATR συνετρίβη
Εκτός λειτουργίας ήταν και οι δύο κινητήρες του αεροσκάφους όταν το ATR 71-600 της TransAsia συνετρίβη στην Ταϊπέι παρασύροντας στο θάνατο 35 εκ των 58 ανθρώπων που επέβαιναν.
Οι δύο κινητήρες του αεροσκάφους της TransAsia το οποίο συνετρίβη στα περίχωρα της Ταϊπέι είχαν υποστεί βλάβη την ώρα της πτώσης του, ανακοίνωσε η υπηρεσία έρευνας της Ταϊβάν.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι για κάποιο χρονικό διάστημα οι δύο κινητήρες δεν έδιναν καμία ώθηση», δήλωσε ο Τόμας Γουάνγκ, διευθυντής του Συμβουλίου Ασφαλείας Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο διεξάγει την έρευνα για το δυστύχημα κατά το οποίο σκοτώθηκαν 35 άνθρωποι.

Συναγερμός σήμανε στις 10:53.28' , την ώρα που το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος 400 περίπου μέτρων, δείχνοντας ότι ο δεξιός κινητήρας είχε τεθεί εκτός λειτουργίας. Ο πιλότος έσβησε τότε τον αριστερό κινητήρα και στη συνέχεια προσπάθησε να τον επανενεργοποιήσει, χωρίς επιτυχία.

«Ακούσαμε ένα SOS στις 10:54.35», διευκρίνισε ο Τόμας Γουάνγκ. «Δεν έχουμε ακόμη προσδιορίσει για ποιον λόγο ο αριστερός κινητήρας έσβησε χειροκίνητα. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τα στοιχεία των μαύρων κουτιών», εξήγησε ο διευθυντής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊβάν.

Κλείσιμο


Ο ένας από τους δύο κινητήρες ετέθη εκτός λειτουργίας μόλις 37 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, προκαλώντας τη βύθιση του αεροσκάφους τύπου ATR η οποία καταγράφηκε από κάμερα στον αυτοκινητόδρομο δίπλα στο σημείο της συντριβής.

Ο δεξιός κινητήρας ετέθη εκτός λειτουργίας ενεργοποιώντας ένα προειδοποιητικό σήμα. Η ένδειξη που έδειξε ότι ο κινητήρας είχε «στολάρει» εμφανίστηκε στο κόκπιτ πέντε φορές πριν το αεροσκάφος συντριβεί.

Από το αεροσκάφος που μετέφερε 58 επιβάτες, οι 15 κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα συντρίμμια. 35 έχουν εντοπιστεί νεκροί και ακόμη 8 αγνοούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο BBC, ο αριστερός κινητήρας ετέθη εκτός λειτουργίας από τους πιλότους οι οποίοι προσπάθησαν να τον επανεκκινήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

 






































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης