Αίγυπτος: Aυστραλός δημοσιογράφος ελευθερώθηκε μετά από 400 μέρες στη φυλακή

Αίγυπτος: Aυστραλός δημοσιογράφος ελευθερώθηκε μετά από 400 μέρες στη φυλακή

Ήταν καταδικασμένος σε επταετή κάθειρξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων με σκοπό την υποστήριξη της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων 

Αίγυπτος: Aυστραλός δημοσιογράφος ελευθερώθηκε μετά από 400 μέρες στη φυλακή
Την άμεση επιστροφή στην πατρίδα του θέλει ο Αυστραλός δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα, Πίτερ Γκρέστε ο οποίος απελευθερώθηκε από τις αιγυπτιακές φυλακές την Κυριακή μετά από 400 ημέρες εγκλεισμού. Ηταν καταδικασμένος σε επταετή κάθειρξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων με σκοπό την υποστήριξη της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Αυτή τη στιγμή ο δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα βρίσκεται στην Κύπρο και θέλει "απελπισμένα" να επιστρέψει στην πατρίδα του το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ.

Συνομίλησα με τον Πίτερ Γκρέστε λίγη ώρα μετά την απελευθέρωσή του, πριν αναχωρήσει από την Αίγυπτο διευκρίνισε η Τζούλι Μπίσοπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ. «Ήταν βαθιά ανακουφισμένος και θέλει απελπισμένα να επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι του στην Αυστραλία για να επανενωθεί με την οικογένειά του», πρόσθεσε η ίδια. Ο Γκρέστε μετέβη αεροπορικώς στη Λάρνακα, όπου τον ανέμεναν Αυστραλοί διπλωματικοί υπάλληλοι.

Είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2013 μαζί με συνάδελφό του, τον Αιγυπτιοκαναδό Μοχάμεντ Φάχμι, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα όπου είχαν εγκαταστήσει "παράνομα", σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένα τοπικό γραφείο του Αλ Τζαζίρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης