Ιαπωνία: Γνήσιο το βίντεο του ΙΚ με τον αποκεφαλισμό του Κέντζι Γκότο

Ιαπωνία: Γνήσιο το βίντεο του ΙΚ με τον αποκεφαλισμό του Κέντζι Γκότο

Σίνζο Αμπε: «Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια ποταπή, φρικτή, για την οποία είμαι πολύ οργισμένος» - Στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ η δολοφονία - Καταδίκη Ομπάμα


Ιαπωνία: Γνήσιο το βίντεο του ΙΚ με τον αποκεφαλισμό του Κέντζι Γκότο
Γνήσιο φαίνεται να είναι σύμφωνα με Ιάπωνες ειδικούς το βίντεο που δημοσιοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και στο οποίο «φαίνεται» η δολοφονία διά αποκεφαλισμού του Ιάπωνα ομήρου δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Γκεν Νακατάνι.

Το τμήμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Τόκιο ενημέρωσε για τις εξελίξεις υπουργούς της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, λέγοντας ότι το βίντεο «έχει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας», δήλωσε ο Νακατάνι στους δημοσιογράφους.

Το βίντεο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του. Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο επάνω της.
Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ανακοινώσει ότι εξετάζουν το βίντεο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το υλικό είναι αυθεντικό.
Κλείσιμο

«Eξοργισμένος» δηλώνει ο Σίνζο Αμπε

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι διακατέχεται από οργή και τόνισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα υποκύψει στην «τρομοκρατία», μετά τη δημοσιοποίηση του σοκαριστικού βίντεο.

«Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια ποταπή, φρικτή, για την οποία είμαι πολύ οργισμένος», είπε ο Άμπε στους δημοσιογράφους, εμφανώς ταραγμένος, προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη εναντίον «της τρομοκρατίας», την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης