Ουκρανία: Ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών

Ουκρανία: Ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών

Ξεκίνησαν σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών

Ουκρανία: Ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών
Ξεκίνησαν σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών, με τη συμμετοχή της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ και στόχο να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία εκεχειρίας για την ανατολική Ουκρανία όπου έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 5000 άνθρωποι σε διάστημα 9 μηνών, μετέδωσε μία δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Καθώς οι εχθροπραξίες έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανέφερε ότι «ένα έγγραφο που δεσμεύει τις δύο πλευρές να κηρύξουν άμεσα μία κατάπαυση του πυρός και να αποσύρουν τα βαρέα όπλα από τις γραμμές του μετώπου» ενδέχεται να υπογραφεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, εκεί όπου είχε επίσης υπογραφθεί και η πρώτη συμφωνία εκεχειρίας πριν από λίγους μήνες.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα, που εκπροσωπεί το Κίεβο στις διαπραγματεύσεις, οι απεσταλμένοι των αυτοανακηρυχθεισών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν και του Λουγκάνσκ Βλάντισλαβ Ντεϊνέγκο, μία εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, η Χάιντι Ταλιαβίνι και ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουκρανία Μιχαήλ Ζουράμποφ έφθασαν λίγο πριν από τις 16:00 ώρα Ελλάδας σε μία κυβερνητική κατοικία.

Κλείσιμο
Ο Ουκρανός πολιτικός Βίκτορ Μεντβέντσουκ, που θεωρείται στενός συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και σε βάρος του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, παρίσταται επίσης στις συνομιλίες.

Οι διαπραγματεύσεις δεν διεξήχθησαν χθες, όπως αρχικά αναμενόταν, καθώς το Κίεβο επέμεινε στη συμμετοχή των ηγετών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο και Ιγκόρ Πλοτνίσκι αντίστοιχα, και όχι απεσταλμένων.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές απείλησαν χθες ότι θα εντείνουν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία στην περίπτωση που οι συνομιλίες αποτύχουν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης