Γυναίκα χωρίς μήτρα γέννησε δίδυμα

Γυναίκα χωρίς μήτρα γέννησε δίδυμα

Μια γυναίκα χωρίς αναπαραγωγικά όργανα στην οποία οι γιατροί απέκλεισαν το ενδεχόμενο να τεκνοποιήσει, έκανε δίδυμα κορίτσια

Γυναίκα χωρίς μήτρα γέννησε δίδυμα

Η Hayley Haynes έκανε τα μωρά-θαύματα, Avery και Darcey, μετά από ορμονοθεραπεία που της επέτρεψε να δημιουργήσει μήτρα.  Και ενώ στα 19 της της δήλωσαν οτι δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει παιδιά, καθώς δεν είχε ωοθήκε ή σάλπιγγες, η μητέρα εννέα χρόνια αργότερα με ορμονοθεραπεία και θεραπεία τεχνητής γονιμοποίησης (IVF) με δωρητή ωαρίου. 

Η Hayley η οποία συνειδητοποίησε στα 19 της ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς δεν είχε ποτέ έμμηνο ρύση,  δήλωσε με τον σύζυγο της ότι και οι δύο είναι πάρα πολύ χαρούμενοι. 
Το πρόβλημα υγείας της ήταν πως είχε γεννηθεί με χρωμόσωμα ΧΥ, δηλαδή τυπικά ήταν άνδρας και για αυτό δεν είχε αναπαραγωγικό σύστημα. Παρ' όλα αυτά τα γεννητικά της όργανα ήταν γυναικεία. 
Η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι σκεφτόταν ότι δεν θα την αποδεχτεί κανείς άνδρας.  Εκμυστηρέυτηκε όμως το πρόβλημα της στον καλύτερο της φίλο που έγινε αργότερα το αγόρι της και σήμερα ο σύζυγος της.
Κλείσιμο

Δυστυχώς όμως το κράτος δεν την βοήθησε χρηματικά να κάνει την θεραπεία της και έτσι η νεαρή πήγε στην Κύπρο όπου και με την τοποθέτηση των δύο ωαρίων κατάφερε να μείνει με την πρώτη φορά έγκυος σε μονοζυγωτικά δίδυμα. «Τα δύο κοριτσάκια μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή μου».  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης