Σκόπια: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης σχεδίαζε πραξικόπημα

Σκόπια: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης σχεδίαζε πραξικόπημα

Ασκήθηκε δίωξη στον Ζόραν Ζάεβ και σε επτά ακόμα άτομα 

Σκόπια: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης σχεδίαζε πραξικόπημα
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στα Σκόπια κατηγορήθηκε από την αστυνομία πως σχεδίαζε πραξικόπημα, σε συνεργασία με ξένη μυστική υπηρεσία, για να ανατρέψει την κυβέρνηση. Ο Ζόραν Ζάεβ, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως συνελήφθη για να μην δημοσιοποιήσει ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο εισαγγελέας των Σκοπίων έχει ασκήσει διώξεις σε επτά ακόμα άτομα, ανάμεσα στους οποίους και στη σύζυγο του  Ζόραν Ζάεβ. Όπως ανακοινώθηκε ο πρωθυπουργός , Νίκολα Γκρούεφσκι, θα απευθύνει το απόγευμα μήνυμα προς τον λαό
Το κόμμα του κ.Ζάεβ συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στα Σκόπια τον Απρίλιο του 2014 όμως δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα τους, καθώς θεωρεί ότι αυτό αποτελεί προϊόν νοθείας από την μεριά του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και απέχει από την Βουλή.

Ο κ.Ζάεβ ζητά τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα διεξάγει νέες εκλογές στη χώρα, αίτημα το οποίο έχει απορρίψει κατηγορηματικά ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE και πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να προκαλέσει πολιτική κρίση στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης