Σ. Αραβία: Αναβλήθηκε και πάλι το δημόσιο μαστίγωμα του Μπαντάουι

Σ. Αραβία: Αναβλήθηκε και πάλι το δημόσιο μαστίγωμα του Μπαντάουι

Για ιατρικούς λόγους - Ο φιλελεύθερος μπλόγκερ και ακτιβιστής έχει καταδικαστεί σε 1.000 χτυπήματα με το μαστίγιο για «προσβολή του Ισλάμ»

Σ. Αραβία: Αναβλήθηκε και πάλι το δημόσιο μαστίγωμα του Μπαντάουι
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανέβαλαν, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, τη μαστίγωση του φιλελεύθερου μπλόγκερ και ακτιβιστή Ράιφ Μπαντάουϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 1.000 χτυπήματα με το μαστίγιο για «προσβολή του Ισλάμ», όπως έγινε γνωστό από τη σύζυγό του.

Η εκτέλεση της ποινής του κ. Μπαντάουι άρχισε στις 9 Ιανουαρίου, όταν δέχτηκε τα 50 πρώτα χτυπήματα, όμως οι επόμενες προγραμματισμένες μαστιγώσεις - κάθε Παρασκευή - αναβλήθηκαν για ιατρικούς λόγους. Η περίπτωσή του έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλον τον κόσμο, με τον ΟΗΕ να καταγγέλλει την ποινή ως «σκληρή και απάνθρωπη».

«Δεν τον μαστίγωσαν σήμερα», είπε η Ένσαφ Χάινταρ, η οποία έχει καταφύγει στον Καναδά μαζί με τα παιδιά της, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Κλείσιμο
Την περασμένη εβδομάδα, η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία και η Χάινταρ είχαν ανακοινώσει ότι η μαστίγωση αναβλήθηκε επειδή οι πληγές του κ. Μπαντάουϊ από την πρώτη μαστίγωση δεν είχαν επουλωθεί ακόμη.

Την Πέμπτη η σύζυγος του κ. Μπαντάουι είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία της για την υγεία του, ο οποίος είναι υπερτασικός. «Η κατάσταση της υγείας του Ράιφ είναι κακή και επιδεινώνεται», τόνισε.

Ο Ράιφ Μπαντάουϊ, ο οποίοςδιατηρούσε τον ιστότοπο «Φιλελεύθερο Σαουδαραβικό Δίκτυο» και το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την ελευθεροτυπία, κρατείται στις φυλακές από το 2012. Τον περασμένο Νοέμβριο καταδικάστηκε οριστικά σε 1.000 μαστιγώσεις - 50 την εβδομάδα επί 20 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Μπαντάουϊ διώκεται κυρίως επειδή τον Δεκέμβριο του 2010 είχε δηλώσει στο γαλλικό κανάλι France 24 ότι «ένας άθεος έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει και κανείς δεν δικαιούται να του ζητάει τον λογαριασμό για τις απόψεις του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης