Αυτές είναι οι πέντε ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο για το 2015

Αυτές είναι οι πέντε ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο για το 2015

Η επιλογή έγινε μετά την μελέτη σαράντα ποσοτικών και ποιοτικών δεικτών - Οι δείκτες αυτοί συμπεριλήφθηκαν σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες -  Έρευνα του Economist

Αυτές είναι οι πέντε ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο για το 2015
Το να ταξιδεύει κανείς στον κόσμο και να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος ότι δεν θα βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις είναι το ζητούμενο κάθε ατόμου που ονειρεύεται να πάει διακοπές σε μια άλλη χώρα ή απλά να πραγματοποιήσει ένα επαγγελματικό ταξίδι σε ένα μέρος που δεν έχει επισκεφθεί ξανά.

Ειδικότερα, όταν κανείς ταξιδεύει μόνος η ανάγκη για ασφάλεια γίνεται μεγαλύτερη και «μεταφράζεται» σε πολλούς τομείς, όπως ασφάλεια στην υγεία, στους δημόσιους χώρους και στις διάφορες υποδομές, από το κατάλυμα που θα μείνει μέχρι τα αξιοθέατα που θα επισκεφθεί.

Το περιοδικό Economist παρουσίασε τις πέντε ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο για το 2015 αφού μελέτησε σαράντα ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες και τους κατένειμε σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες: ψηφιακή ασφάλεια  - ασφάλεια υποδομών - προσωπική ασφάλεια - ασφάλεια υγείας.

Κλείσιμο


Έτσι, με βάση την ανάλυση και μελέτη των παραπάνω δεικτών η ιαπωνική πρωτεύουσα αναδεικνύεται στην νούμερα ένα ασφαλή πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες.

Οι πέντε ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με τον Economist, είναι: 

1. Τόκιο, Ιαπωνία.

2. Σιγκαπούρη.

3. Οζάκα, Ιαπωνία.

4. Στοκχόλμη, Σουηδία.

5. Άμστερνταμ, Ολλανδία.

Στις ΗΠΑ ασφαλέστερη πόλη είναι η Νέα Υόρκη, που κατέλαβε την δέκατη θέση, με το Σαν Φρανσίσκο να ακολουθεί στην δωδέκατη θέση, το Σικάγο στην δέκατη έκτη, το Λος Άντζελες στην δέκατη έβδομη και την Ουάσιγκτον στην δέκατη ένατη.

Αν έχετε την περιέργεια να μάθετε ποιες είναι οι πιο μη ασφαλείς πόλεις στον κόσμο για την χρονιά που διανύουμε, το Ριάντ (Σαουδική Αραβία), το Γιοχάνεσμπουργκ (Νότιος Αφρική), η Σαϊγκόν (Βιετνάμ), η Τεχεράνη (Ιράν) και η Τζακάρτα (Ινδονησία), είναι οι πόλεις που χρειάζονται μια δεύτερη σκέψη πριν τους επισκεφθεί κάποιος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης