Αναβάλλονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία στο Μινσκ

Αναβάλλονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία στο Μινσκ

Μετά την παράταση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Μόσχας - Ενώ η ένταση στην ανατολική Ουκρανία κλιμακώνεται

Αναβάλλονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία στο Μινσκ
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας αναβάλλονται, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ρώσων αυτονομιστών.

Τη στιγμή που τουλάχιστον 24 άνθρωποι, εκ των οποίων 19 άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν εχθές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο το πολεμικό κλίμα, αναβάλλεται η συνάντηση εκπροσώπων της ουκρανικής και της ρωσικής πλευράς.

Η επανέναρξη του διαλόγου επρόκειτο να σημειωθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ωστόσο εξαιτίας των εντάσεων στην ανατολική Ουκρανία αλλά κυρίως έπειτα από την παράταση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Μόσχας, η Ρωσία φαίνεται να αντιδρά.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ, δήλωσε ότι η παράταση πρέπει να αξιοποιηθεί για να επιτευχθεί η επιθυμητή αποκλιμάκωση της έντασης.

«Η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Το τελευταίο 24ωρο, οι ένοπλες ομάδες εξαπέλυσαν 103 επιθέσεις κατά ουκρανικών θέσεων», τόνισε εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της στρατιωτικής επιχείρησης της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης