Αφρικανική Ένωση: Να αναπτυχθούν 7.500 στρατιώτες για την καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ

Αφρικανική Ένωση: Να αναπτυχθούν 7.500 στρατιώτες για την καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ

Η πολυεθνική δύναμη αρχικά θα έχει διάρκεια ζωής ενός έτους - Η Μπόκο Χαράμ κατέχει ολόκληρες περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας και πολλαπλασιάζει τις επιδρομές της στο γειτονικό Καμερούν

Αφρικανική Ένωση: Να αναπτυχθούν 7.500 στρατιώτες για την καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ
Η Αφρικανική Ένωση ζητεί τη δημιουργία μιας πολυεθνικής περιφερειακής στρατιωτικής δύναμης, η οποία θα αριθμεί 7.500 άντρες, με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση του κινδύνου από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρός της Νκοσαζάμα Ντλαμίνι Ζούμα έκανε έκκληση προς τα κράτη της περιοχής να συμβάλλουν στη δημιουργία της δύναμης για να αντιμετωπιστεί «η τρομακτική δράση της Μπόκο Χαράμ, η ανείπωτη σκληρότητά της, η πλήρης περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής και η καταστροφή που προκαλεί» όπως ανέφερε.

«Ως εκ τούτου οι χώρες της περιοχής καλούνται να συμβάλλουν στην πολυεθνική δύναμη με 7.500 άνδρες» σημείωσε ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ειρήνης και ασφάλειας της Ένωσης και πριν από τη σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Κλείσιμο
Η Μπόκο Χαράμ κατέχει ολόκληρες περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας και πολλαπλασιάζει τις επιδρομές της στο γειτονικό Καμερούν, κοντά στο Τσαντ και τον Νίγηρα.
«Οι συνεχείς επιθέσεις στη βόρειο-ανατολική Νιγηρία και οι αυξανόμενες επιθέσεις στη λεκάνη της λίμνης Τσαντ, κατά μήκος των συνόρων με το Τσαντ και το Καμερούν αποσταθεροποιούν ολόκληρη την περιοχή, με ανθρωπιστικές συνέπειες και με συνέπειες στην ασφάλεια σε περιοχές που είναι σε μεγαλύτερη απόσταση» είπε επίσης ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης.

Βασικό καθήκον της πολυεθνικής δύναμης που αρχικά θα έχει διάρκεια ζωής ενός έτους, θα είναι «η εκδήλωση στρατιωτικών επιχειρήσεων για την πρόληψη της εξάπλωσης της Μπόκο Χαράμ καθώς και η εξάλειψη του κινδύνου εξάπλωσης άλλων τρομοκρατικών ομάδων» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης