Καναδάς: Έχασε το τζακ ποτ για 7... δευτερόλεπτα!

Καναδάς: Έχασε το τζακ ποτ για 7... δευτερόλεπτα!

Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση ενός Καναδού που του αρνήθηκαν τα κέρδη του τζακπότ

Καναδάς: Έχασε το τζακ ποτ για 7... δευτερόλεπτα!
Το μισό ενός τζακ ποτ στη λοταρία, ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων, διεκδικούσε ένας Καναδός που όμως έχασε την υπόθεση στα δικαστήρια που έκριναν ότι δεν δικαιούνταν το ποσό αυτό γιατί καθυστέρησε κατά 7... δευτερόλεπτα να περάσει το τυχερό δελτίο του από το μηχάνημα ώστε να θεωρηθεί έγκυρο.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά, χθες, έβαλε τέλος στην επτάχρονη δικαστική μάχη που έδινε ο λογιστής Τζόελ Ίφεργκαν ζητώντας να του δοθούν τα μισά κέρδη του λαχείου.

Συγκεκριμένα, στις 23 Μαΐου 2008, λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, ο Ίφεργκαν πήγε στο μπακάλικο της γειτονιάς του για να αγοράσει δελτία για την κλήρωση του «Λότο Σούπερ 7». Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο υπάλληλος του είπε να βιαστεί εάν ήθελε να προλάβει τη διορία κατάθεσης των δελτίων.

Κλείσιμο
Το ρολόι στο μηχάνημα όπου επικυρώνονται τα δελτία έδειχνε 20:59 αλλά μόνο ένα από τα δύο δελτία του καταγράφηκε εγκαίρως. Το δεύτερο -αυτό που περιείχε τους τυχερούς αριθμούς- εκτυπώθηκε και επικυρώθηκε επτά δευτερόλεπτα μετά τις 21:00 και κατά συνέπεια θα ίσχυε για την κλήρωση της επόμενης εβδομάδας.

Ο υπάλληλος εξήγησε στον Ίφεγκραν ότι μόνο το ένα δελτίο του ίσχυε για την κλήρωση της 23ης Μαΐου και τον ρώτησε αν ήθελε να αγοράσει και το δεύτερο. Ο λογιστής δέχτηκε και πλήρωσε και τα δύο.

Αφού του αρνήθηκαν τα μισά κέρδη από το τζακπότ -τα χρήματα δόθηκαν σε έναν άλλο τυχερό- ο Ίφεργκαν μήνυσε την Loto-Quebec, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τυχερά παιχνίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης