Βίντεο: Ο Τζον Μακέιν αποκάλεσε «τιποτένιους αλήτες» διαδηλωτές κατά του Κίσινγκερ

Βίντεο: Ο Τζον Μακέιν αποκάλεσε «τιποτένιους αλήτες» διαδηλωτές κατά του Κίσινγκερ

Οι διαδηλωτές του αντιπολεμικού κινήματος "Κώδικας Ροζ" ξεδίπλωσαν, φωνάζοντας, ένα πανό που έγραφε "Συλλάβετε τον Κίσινγκερ για εγκλήματα πολέμου"

Βίντεο: Ο Τζον Μακέιν αποκάλεσε «τιποτένιους αλήτες» διαδηλωτές κατά του Κίσινγκερ
Την οργισμένη αντίδραση του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή και πρώην υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Μακέιν προκάλεσε η παρουσία διαδηλωτών κατά του Χέρνι Κίσινγκερ σε ακρόαση του Κογκρέσου. Ο γερουσιαστής έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τους διαδηλωτές «τιποτένιους αλήτες».

Ο 91χρονος πρώην υπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας Νίξον είχε προσκληθεί να μιλήσει μαζί με άλλους δύο πρώην υπουργούς Εξωτερικών, τον Τζορτζ Σουλτς και τη Μαντλίν Ολμπράιτ.

Οι διαδηλωτές του αντιπολεμικού κινήματος "Κώδικας Ροζ" ξεδίπλωσαν, φωνάζοντας, ένα πανό που έγραφε "Συλλάβετε τον Κίσινγκερ για εγκλήματα πολέμου" λίγο πριν ξεκινήσει η ακρόαση με θέμα τις "παγκόσμιες προκλήσεις όσον αφορά την ασφάλεια".
Κλείσιμο

Μια διαδηλώτρια τον κατηγόρησε ότι "επέβλεπε τις σφαγές στο Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Λάος" αλλά και το πραξικόπημα στη Χιλή που οδήγησε στην ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, τον Σεπτέμβριο του 1973.

Η παρέμβαση των ακτιβιστών που ήταν ντυμένοι στα ροζ δεν άρεσε στον Μακέιν ο οποίος σχολίασε: Μετέχω σε αυτήν την επιτροπή εδώ και χρόνια και ποτέ δεν είχα δει κάτι τόσο απρεπές, σκανδαλώδες και απαράδεκτο.

"Θα το βουλώσετε ή θα ζητήσω να σας συλλάβουν. Φύγετε από δω, τιποτένιοι αλήτες", φώναξε τότε ο γερουσιαστής από την Αριζόνα, ενώ ορισμένοι από τους "ταραξίες" αποχωρούσαν μόνοι τους από την αίθουσα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης