Δήμαρχος Πεκίνου: «Το νέφος κάνει την πόλη μη βιώσιμη»

Δήμαρχος Πεκίνου: «Το νέφος κάνει την πόλη μη βιώσιμη»

Η αιθαλομίχλη που πνίγει την κινεζική πρωτεύουσα είναι η αιτία για την πτώση του τουρισμού στο Πεκίνο σε ποσοστό μέχρι και 10% από το προηγούμενο έτος

Δήμαρχος Πεκίνου: «Το νέφος κάνει την πόλη μη βιώσιμη»
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σε ομιλία του ο δήμαρχος του Πεκίνου για την αύξηση της αιθαλομίχλης, που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς και κάνει την πόλη «μη βιώσιμη». 

Σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος, Wang Anshun, ανέφερε ότι το επιβλαβές νέφος είναι η αιτία για την πτώση του τουρισμού σε ποσοστό 10%  το 2014 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να γίνει το Πεκίνο μια αρμονική και βιώσιμη πόλη.

Κλείσιμο


Οι δηλώσεις του Κινέζου δημάρχου έρχονται να επιβεβαιώσουν τις μετρήσεις της εταιρείας ερευνών αγοράς Euromonitor International, σύμφωνα με τα πορίσματα της οποίας, η ατμοσφαιρική ρύπανση σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας σε όλη την χώρα είναι τα κύρια αίτια για την πτώση των αφίξεων τουριστών μέσα στο 2014.



Ο δήμαρχος σε ομιλία του ζήτησε να κλείσουν τα ρυπογόνα εργοστάσια στο Πεκίνο και να μετακομίσουν στις γειτονικές περιοχές Hebei και Tianjin. Ο ίδιος ανέφερε ότι μέσα στο 2014 οι αρχές της πόλης έκλεισαν στην κινεζική πρωτεύουσα 392 επιχειρήσεις που κατηγορήθηκαν ότι προξενούν ατμοσφαιρική ρύπανση και απέσυραν από την κυκλοφορία 476.000 παλιάς τεχνολογίας ρυπογόνα οχήματα.



Τον Σεπτέμβριο του 2013 το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σαρωτικές αλλαγές για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Πεκίνο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η απαγόρευση της κατασκευής νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, όχι μόνο στην κινεζική πρωτεύουσα, αλλά και στις άλλες δύο μεγαλύτερες πόλεις Σαγκάη και Κουανγκτσόου, (Καντώνα).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης