Γαλλία: Προβάδισμα Λεπέν δείχνουν και νέες δημοσκοπήσεις

Γαλλία: Προβάδισμα Λεπέν δείχνουν και νέες δημοσκοπήσεις

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Νικολά Σαρκοζί , ο Μανουέλ Βαλς αλλά και ο Αλέν Ζιπέ λαμβάνουν ποσοστό που δεν ξεπερνά το 23% ενώ,  ο Ολάντ 21%

Γαλλία: Προβάδισμα Λεπέν δείχνουν και νέες δημοσκοπήσεις
Σαφές προβάδισμα έχει από τον πρώτο  γύρο, αν γίνονταν τώρα εκλογές στη Γαλλία, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου "IFOP" που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού "Marianne". Η σταρ του ακροδεξιού "Εθνικού Μετώπου" θα έκανε... περίπατο στον πρώτο γύρο των εκλογών λαμβάνοντας ποσοστό από 29% έως 31%, ανάλογα με ποιον υποψήφιο θα διασταύρωνε τα ξίφη της. Ωστόσο, στο δεύτερο γύρο, θα έτρωγε την σκόνη  του αντιπάλου της, όποιος κι αν ήταν αυτός.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Νικολά Σαρκοζί , ο Μανουέλ Βαλς αλλά και ο Αλέν Ζιπέ λαμβάνουν ποσοστό που δεν ξεπερνά το 23% ενώ,  ο Ολάντ 21%. Ωστόσο, οι τρεις εξ αυτών, στο δεύτερο γύρο βάζουν στο περιθώριο την κόρη του ιδρυτή της γαλλικής Ακροδεξιάς. Το καλύτερο ποσοστό της Λεπέν στον δεύτερο γύρο δεν ξεπερνά το 45%.

Στον πρώτο γύρο, ο Ολάντ εμφανίζεται ενισχυμένος κατά επτά με οκτώ μονάδες από την τελευταία έρευνα του Marianne που διεξήχθη στο τέλος Οκτωβρίου του 2014. Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας,  Μανουέλ Βαλς, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί αλλά και ο τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση με ποσοστό 23% . Ο Σαρκοζί έχει χάσει δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, αναφέρει η δημοσκόπηση.

Πάντως, και στους δύο γύρους, η έρευνα διευκρινίζει πως, το ποσοστό της Λεπέν διαφοροποιείται με βάση το ποιον έχει   απέναντί της. Για παράδειγμα,  στον πρώτο γύρο, όταν έχει  απέναντί της τον Αλέν Ζιπέ, τον Φρανσουά Ολάντ ή τον Μανουέλ Βαλς,  το ποσοστό της είναι μεγαλύτερο (31%) ενώ με τον Σαρκοζί μικρότερο - δεν ξεπερνά το 29%. 

 Στον δεύτερο γύρο, πάντως η Λεπέν είναι η ηττημένη.  Με τον Ολάντ, η επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς χάνει με ποσοστό 45% , με τον Βαλς χάνει με ποσοστό 39% και με τον Σαρκοζί με ποσοστό 40%. Ο Ζιπέ δεν λήφθηκε υπόψη ως αντίπαλος της Λεπέν στο δεύτερο γύρο.Η έρευνα της Ifop διεξήχθη μεταξύ 21 και 23 Ιανουαρίου σε δείγμα 983 ατόμων.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης