Τζιχαντιστές: Με νέο μήνυμα απειλούν να εκτελέσουν τον Ιορδανό πιλότο

Τζιχαντιστές: Με νέο μήνυμα απειλούν να εκτελέσουν τον Ιορδανό πιλότο

Ένα νέο ακουστικό μήνυμα δόθηκε στην δημοσιότητα από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους

Τζιχαντιστές: Με νέο μήνυμα απειλούν να εκτελέσουν τον Ιορδανό πιλότο
Με ένα νέο ακουστικό μήνυμα - τελεσίγραφο οι τζιχαντιστές απειλούν την Ιορδανία ότι θα εκτελέσουν τον Ιορδανό πιλότο που κρατούν όμηρο, αν η κυβέρνηση του Αμάν δεν παραδώσει στο Ισλαμικό Κράτος μια γυναίκα - καμικάζι, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο και βρίσκεται στη φυλακή.


Κλείσιμο

Στο νέο μήνυμα ακούγεται η φωνή του Ιάπωνα δημοσιογράφου Kenji Goto, που επίσης κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές, να λέει ότι οι απαγωγείς του θα εκτελέσουν τον Ιορδανό πιλότο Maaz al-Kassasbeh, αν η Ιρακινή που κρατείται στην πτέρυγα μελλοθανάτων στις φυλακές της Ιορδανίας, δεν έχει αφεθεί ελεύθερη μέχρι το ηλιοβασίλεμα, (ώρα Μοσούλης), της 29ης Ιανουαρίου.

Το επίμαχο μήνυμα κυκλοφόρησε 
στο twitter μέσω των λογαριασμών με τους οποίους είναι συνδεδεμένο το Ισλαμικό Κράτος και δόθηκε στην δημοσιότητα από το SITE, έναν οργανισμό παρακολούθησης της online δραστηριότητας των τζιχαντιστών.

Στο μήνυμα δεν διευκρινίζεται αν ο Ιάπωνας δημοσιογράφος και ο Ιορδανός πιλότος θα αφεθούν ελεύθεροι μετά την  απελευθέρωση της Ιρακινής κρατούμενης. Σε ό,τι αφορά την γνησιότητα του μηνύματος ο γραμματέας του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου, Yoshihide Suga, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι εκ πρώτης όψεως το μήνυμα φαίνεται να είναι γνήσιο και συμπλήρωσε ότι: «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία επιβεβαίωσης της γνησιότητας του μηνύματος, αλλά είναι πολύ πιθανό η φωνή να είναι του Goto».

Την Τετάρτη η κρατική τηλεόραση της Ιορδανίας μετέδωσε μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου στο οποίο αναφέρει: «Η Ιορδανία είναι έτοιμη να απελευθερώσει την κρατούμενη Sajida al-Rishawi, αν ο Ιορδανός πιλότος απελευθερωθεί σώος».

Στις 24 Δεκεμβρίου το μαχητικό F -16  με πιλότο τον Maaz al-Kassasbeh καταρρίφθηκε στη βόρεια Συρία και ο Ιορδανός πιλότος συνελήφθη και έπεσε θύμα εξευτελισμού από τους τζιχαντιστές. Αυτή την εβδομάδα ο πατέρας του έκανε έκκληση στην κυβέρνηση του Αμάν να σώσει τον γιο του «πάση θυσία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης