Ισραήλ: Οι Τούρκοι «καταχράστηκαν» την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος

Ισραήλ: Οι Τούρκοι «καταχράστηκαν» την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου της Βουλής που είπε ότι η άνοδος του αντισημιτισμού είναι συνδεδεμένη με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση

Ισραήλ: Οι Τούρκοι «καταχράστηκαν» την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος
Το Ισραήλ κατηγόρησε την Τετάρτη τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ για «κατάχρηση» της ανάμνησης του Ολοκαυτώματος στην τελευταία από μια σειρά σκληρών λεκτικών συγκρούσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Τούρκος πρόεδρος της Βουλής μίλησε ενώπιον της μικρής εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας σε εκδήλωση προς τιμήν της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος και είπε ότι η άνοδος του αντισημιτισμού είναι συνδεδεμένη με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

«Καθώς θυμόμαστε τον πόνο του παρελθόντος, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις τελευταίες επιθέσεις στη Γάζα, όπου 2.000 αθώα παιδιά, και γυναίκες σφαγιάστηκαν. Πρέπει να δούμε την εικόνα ως σύνολο» είπε ο Τσιτσέκ αναφερόμενος στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Εμμάνουελ Ναχσόν εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στο Reuters ότι ο Τσιτσέκ «άδικα επέκρινε δριμύτατα (το Ισραήλ), σε μια στιγμή που είναι εντελώς ακατάλληλη». «Το Ισραήλ εκφράζει την απογοήτευσή του για την κατάχρηση μιας επίσημης εκδήλωσης με διεθνή χαρακτήρα αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος ούτως ώστε να επικριθούν οι πολιτικές του Ισραήλ», δήλωσε ο Ναχσόν.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως η εμφάνιση του Τσιτσέκ στην εκδήλωση σηματοδότησε την πρώτη φορά που ένας υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος παρακολούθησε μια εκδήλωση Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Φέτος, τελετές πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ευρώπη για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την απελευθέρωση των κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης