Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν ανησυχούμε για τις αποστάσεις της Ελλάδας όσον αφορά τη Ρωσία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν ανησυχούμε για τις αποστάσεις της Ελλάδας όσον αφορά τη Ρωσία

«Είναι ακόμα σε εξέλιξη, όπως αντιλαμβάνομαι η κατάσταση» απάντησε η Τζένιφερ Ψάκι όταν ρωτήθηκε για το αν ο Τζον Κέρι έχει καλέσει τον Νίκο Κοτζιά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν ανησυχούμε για τις αποστάσεις της Ελλάδας όσον αφορά τη Ρωσία
Δεν νομίζω ότι είμαστε στο σημείο όπου έχουμε ανησυχία, απάντησε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι ερωτηθείσα για το αν η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί καθόλου για τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την «ενότητα της ΕΕ, ειδικά σε σχέση με τις κυρώσεις για την Ουκρανία».

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση, θα έλεγα, είναι μόνο μερικές μέρες και προφανώς αναμένουμε να έχουμε συνομιλίες με μια σειρά από χώρες. Υπήρξαν και στο παρελθόν, όπως γνωρίζετε, συζητήσεις ή συνομιλίες σχετικά με το τι είναι ωφέλιμο ή όχι για τις αποφάσεις που λαμβάνονται όσον αφορά τις κυρώσεις της ΕΕ. Έτσι, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Η κυρία Ψάκι, πάντως, διευκρίνισε ότι οι συζητήσεις για τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας «γίνονται εντός της ΕΕ» ενώ την ίδια απάντηση έδωσε και όταν της επισημάνθηκε από δημοσιογράφο ότι «προφανώς, (ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) είναι κατά των κυρώσεων, όπως καταλαβαίνουμε».

Επίσης, σημείωσε ότι «προφανώς, εκτιμούμε τη συνεργασία των Ευρωπαίων εταίρων μας στην εφαρμογή των κυρώσεων που υιοθετήθηκαν από την ΕΕ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αυτούς βοηθώντας για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία «θα συζητήσουν την κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία και τι πρέπει να κάνουμε γι 'αυτό», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «και προφανώς, αυτή η συζήτηση είναι μέρος αυτού (σε σχέση με την ερώτηση για την Ελλάδα). Αλλά, θα αφήσουμε να γίνει αυτή η συζήτηση μεταξύ των υπουργών της ΕΕ».
Κλείσιμο

Σε άλλη ερώτηση, αν βρίσκεται (το Στέιτ Ντιπάρτμεντ) σε επαφή ή αν έχει υπάρξει οποιαδήποτε επαφή μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ή άλλων αξιωματούχων και της νέας ελληνικής ηγεσίας, η κυρία Ψάκι ανέφερε ότι «είναι ακόμα σε εξέλιξη, όπως αντιλαμβάνομαι η κατάσταση», σημειώνοντας ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ταξιδεύει και βρίσκεται σε αεροπλάνο, προσθέτοντας ότι θα δει «αν υπάρχει κάτι περισσότερο» να πει για άλλους αξιωματούχους.

Τέλος, όταν η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ρωτήθηκε αν νομίζει ότι «είναι ένα πρόβλημα που η Ελλάδα είναι εναντίον των κυρώσεων κατά της Ρωσίας;», υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει «εξ ονόματος της Ελλάδας», συμπληρώνοντας: «Ξέρω ότι έχουν κάνει τα δικά τους σχόλια. Υπάρχουν συχνά συνομιλίες και συζητήσεις και που οδήγησαν την ΕΕ σε αποφάσεις σχετικά με τις κυρώσεις. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας. Έτσι θα αφήσουμε αυτή τη διαδικασία όπου είναι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης