Μαλί: Εννέα νεκροί σε βομβιστική επίθεση

Μαλί: Εννέα νεκροί σε βομβιστική επίθεση

Βομβιστές-καμικάζι πυροδότησαν εκρηκτικά μόλις πλησίασαν ένα τάγμα του κινήματος MNLA (Εθνικό Κίνημα για την Απελευθέρωση του Αζαουάντ) σκορπίζοντας τον θάνατο

Μαλί: Εννέα νεκροί σε βομβιστική επίθεση
Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στο Μαλί στην επίθεση βομβιστών-καμικάζι που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ταμπανκόρτ, είπαν πηγές προσκείμενες στους αντάρτες Τουαρέγκ.

Τον έλεγχο της πόλης αυτής διεκδικούν διάφορες ένοπλες οργανώσεις, καθώς η κεντρική κυβέρνηση στο Μπαμακό δυσκολεύεται να αποκαταστήσει τον κρατικό έλεγχο στο βορρά, όπου δρα μια πλειάδα οργανώσεων, όπως και ο βραχίονας της αλ Κάιντα στην περιοχή, που είχε καταλάβει τεράστιες εκτάσεις το 2012.

«Οι βομβιστές-καμικάζι απομακρύνθηκαν χθες βράδυ από την πόλη Ταμπανκόρτ και πυροδότησαν τα εκρηκτικά μόλις πλησίασαν ένα τάγμα του κινήματος MNLA (Εθνικό Κίνημα για την Απελευθέρωση του Αζαουάντ)», δήλωσε ο Μοσά Αγκ Αταχέρ, ένας εκπρόσωπος του –αποτελούμενου κυρίως από Τουαρέγκ– MNLA. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας της επίθεσης.

Κλείσιμο
Δύο άλλες πηγές προσκείμενες στους αντάρτες ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν από εννέα ως 13 άνθρωποι στην επίθεση και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν. Πηγές των Τουαρέγκ ανέφεραν ότι οι δράστες της επίθεσης ανήκαν σε φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή στην οποία ανήκουν μέλη του κινήματος MAA (Αραβικό Κίνημα του Αζαουάντ).

Πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν επίσης ότι διαπράχθηκε επίθεση βόρεια της Ταμπανκόρτ κι επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν πολλά θύματα, ωστόσο αρνήθηκαν ότι οι δράστες ήταν βομβιστές-καμικάζι. Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Μαλί, MINUSMA, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης