Τα δύο... θανάσιμα αμαρτήματα της Μισέλ Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία

Τα δύο... θανάσιμα αμαρτήματα της Μισέλ Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ δέχθηκε έντονη κριτική όχι μόνο επειδή δε φορούσε μαντίλα αλλά και διότι…τόλμησε να χαιρετήσει δια χειραψίας τον βασιλιά Σαλμάν

Τα δύο... θανάσιμα αμαρτήματα της Μισέλ Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία
Δεν ήταν αρκετό το σοκ των Σαουδάραβων στη θέα της Μισέλ Ομπάμα δίχως μαντίλα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια επίσκεψής της με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στη χώρα για τα συλλυπητήρια έπειτα από το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα, ενόχλησε ξανά.

Μπορεί τα πρώτα σχόλια να ήταν αρνητικά καθώς η Μισέλ Ομπάμα επέλεξε να ντυθεί σεμνά μεν, χωρίς ωστόσο να φορέσει την μαντίλα στο κεφάλι όπως προστάζει ο ισλαμικός νόμος, ακολούθησαν και άλλα σφοδρότερα όταν η πρώτη κυρία των ΗΠΑ χαιρέτησε δια χειραψίας τον βασιλιά Σαλμάν.

Σύμφωνα με τον νόμο οι άνδρες δεν επιτρέπεται να έρχονται σε σωματική επαφή με γυναίκες που δεν ανήκουν στην οικογενειακή σφαίρα, επομένως μία χειραψία είναι απαγορευτική.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η Μισέλ Ομπάμα, όταν συνάντησε τον βασιλιά Σαλμάν τον χαιρέτησε δια χειραψίας, προκαλώντας αναστάτωση στην κοινή γνώμη.

Την ίδια ώρα, με τον ίδιο τρόπο χαιρέτησε και άλλα μέλη του συμβουλίου του βασιλιά, ωστόσο, όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα με διερευνητικό βλέμμα περίμενε αν οι άνδρες θα έτειναν το χέρι τους προς την ίδια. Αν αντιλαμβανόταν την πρόθεσή τους τότε τους χαιρετούσε, αν όχι χαμογελούσε και χαμήλωνε το κεφάλι της. Όπως αναφέρεται, σε επίσημες διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό συχνά το πρωτόκολλο παραβλέπεται.

Ωστόσο, μετά τα… θανάσιμα αμαρτήματα δεκάδες ήταν τα σχόλια στο Twitter που σχολίαζαν αρνητικά την απουσία μαντίλας. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε το hashtag #Michelle_Obama_unveiled, στα αραβικά, ενώ κάποιοι ανήρτησαν φωτογραφίες από την επίσκεψή της στην Ινδονησία το 2010 όπου εμφανίστηκε φορώντας μαντίλα.

Η αγανάκτηση για την εμφάνισή της, ήταν τόση ώστε σε ένα από τα βίντεο που παρουσίαζαν την συνάντηση του πρώτου ζεύγους με τον βασιλιά, φρόντισαν να «κρύψουν» την πρώτη κυρία, με μωσαϊκό για να μην αποκαλύπτεται το ακάλυπτο κεφάλι της.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης