Μεταφέρεται από τη Συρία στην Ιορδανία ο Ιάπωνας όμηρος

Μεταφέρεται από τη Συρία στην Ιορδανία ο Ιάπωνας όμηρος

Πληροφορίες ότι προχωράει η διαδικασία ανταλλαγής του με την βομβίστρια κρατούμενη Σατζίντα αλ-Ρισάουι

Μεταφέρεται από τη Συρία στην Ιορδανία ο Ιάπωνας όμηρος
Λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες για συμφωνία ανάμεσα στην ιαπωνική κυβέρνηση με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για ανταλλαγή του Ιάπωνα κρατούμενου, Κέντζι Γκότο, με την βομβίστρια Σατζίντα αλ-Ρισάουι.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, τα οποία δεν επιβεβαιώνει καμία από τις δύο πλευρές προς το παρόν, έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά του Γκότο από τη Συρία όπου κρατούνταν όμηρος από το περασμένο καλοκαίρι στην Ιορδανία ώστε να πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αναφορές πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει νέο βίντεο, στο οποίο οι τζιχαντιστές ανακοινώνουν την απελευθέρωση ομήρων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τον Ιάπωνα δημοσιογράφο ή τον Ιορδανό πιλότο, Μουάντ αλ-Κασάσμπεχ.

Κλείσιμο
Σε αυτό, λέγεται πως οι μαχητές του ΙΚ υποστηρίζουν ότι η Σατζίντα αλ-Ρισάουι «έχει ήδη μπει στη γη του χαλιφάτου» και ανακοινώνουν ότι πρόκειται να αφέθουν ελεύθεροι όμηροι.
Την πληροφορία επιβεβαιώνουν και υποστηρικτές της οργάνωσης, οι οποίοι σε αναρτήσεις τους στο Twitter γράφουν: «Ο Κέντζι Γκότο δεν είναι πια κρατούμενος του ΙΚ».

Μία ημέρα πριν είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ο Γκότο ακουγόταν να λέει ότι έχει στη διάθεσή του μόνο 24 ώρες ζωής, καθώς αν η Ιαπωνία δεν κάνει ένα βήμα πίσω, οι τζιχαντιστές θα τον εκτελέσουν.

Μάλιστα, ο Γκότο κρατούσε μία φωτογραφία ενός νεαρού, ο οποίος είναι ο Μουάντ αλ-Κασάσμπεχ, ένας Ιορδανός πιλότος που κρατείται όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος. Για τον νεαρό Ιορδανό, ο Γκότο στο μήνυμά του είπε ότι αν το Τόκυο δε συμφωνήσει στην απελευθέρωση της βομβίστριας θα εκτελεστεί κι εκείνος.

«Μου είπαν ότι αυτό θα είναι το τελευταίο μου μήνυμα», είπε ο Ιάπωνας, προσθέτοντας ότι η ζωή του εξαρτάται από την κυβέρνηση της Ιορδανίας, η οποία μαζί με εκείνη του Σίνζο Αμπε, καθυστερεί τη διαδικασία απελευθέρωσης της Σατζίντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης