Σαουδική Αραβία: Ο βασιλιάς πέθανε, οι αποκεφαλισμοί συνεχίζονται

Σαουδική Αραβία: Ο βασιλιάς πέθανε, οι αποκεφαλισμοί συνεχίζονται

Μόλις πέντε μέρες κάθεται στον θρόνο ο νέος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν και ήδη επόπτευσε τον πρώτο του αποκεφαλισμό - Διαμαρτυρίες για άδικη εκτέλεση από συγγενείς του νεκρού και χρήστες του διαδικτύου

Σαουδική Αραβία: Ο βασιλιάς πέθανε, οι αποκεφαλισμοί συνεχίζονται
Ο νέος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Salman bin Abdul-Aziz Al Saud, δεν πρόλαβε καλά καλά να κάτσει στον θρόνο και συνεχίζει το έργο του αδελφού του βασιλιά Αμπντάλα, εποπτεύοντας τον πρώτο του αποκεφαλισμό.

Η αμφιλεγόμενη εκτέλεση του δασκάλου και πατέρα έξι παιδιών, Moussa al-Zahrani, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, μόλις μία ημέρα προτού ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκεφθεί την χώρα για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα βασιλιά Αμπντάλα.

Κλείσιμο


Ο Al-Zahrani εκτελέστηκε στη Τζέντα, αφού το 2011 είχε καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανήλικων κοριτσιών, ο ίδιος είχε ασκήσει δύο φορές έφεση κατά της καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης και είχε κυκλοφορήσει εικοσάλεπτο βίντεο, στο οποίο ζητούσε από τον βασιλιά Αμπντάλα να παρέμβει για να μην πραγματοποιηθεί η εκτέλεσή του.

Η περίπτωση του al - Zahrani δημιούργησε αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στο διαδίκτυο, ενώ η οικογένειά του ισχυρίστηκε ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον νεαρών κοριτσιών συνεχίστηκαν και όταν ο «ένοχος» βρισκόταν ήδη στη φυλακή...

Το αραβικό hashtag στο tweeter «We are all Moussa al-Zahrani», (είμαστε όλοι al - Zahrani), συγκέντρωσε χιλιάδες σχόλια από τους χρήστες, οι οποίοι εξέφρασαν αντικρουόμενες απόψεις για την υπόθεση.

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε την είδηση ότι ακόμα μία εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στη χώρα.

Η εκτέλεση του al - Zahrani έρχεται μετά τον δημόσιο αποκεφαλισμό μιας γυναίκας στη Μέκκα την περασμένη εβδομάδα, που είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία της επτάχρονης κόρης του συζύγου της. Το φρικιαστικό βίντεο της εκτέλεσής της δόθηκε στην δημοσιότητα και σηματοδότησε την  δέκατη εκτέλεση στη χώρα για το 2015, ενώ  το περασμένο έτος εκτελέστηκαν 87 άνθρωποι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης