Κίνα: Νεαρή ανάπηρη γράφει μυθιστόρημα με... τα δάχτυλα των ποδιών της!

Κίνα: Νεαρή ανάπηρη γράφει μυθιστόρημα με... τα δάχτυλα των ποδιών της!

Η δύναμη της θέλησης είναι η κινητήρια δύναμη για την 21χρονη Κινέζα

Κίνα: Νεαρή ανάπηρη γράφει μυθιστόρημα με... τα δάχτυλα των ποδιών της!
Η Hu Huiyuan 21 ετών από την Κίνα γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι. Η νεαρή κοπέλα μεγάλωσε στην ανατολική επαρχία Anhui, μια φτωχή αγροτική περιοχή στη χώρα, όπου η μόρφωση είναι μια δύσκολη υπόθεση ακόμα και για τα παιδιά χωρίς κινητικά προβλήματα.



Κλείσιμο
Οι γονείς της Hu δήλωσαν ότι όταν γεννήθηκε η κόρη τους οι γιατροί δεν της έδιναν παρά δέκα μέρες ζωής. Και όμως, η 21χρονη, όχι μόνο τους διέψευσε, αλλά με την δύναμη της θέλησης κατόρθωσε να μάθει να γράφει και να διαβάζει μέσω των υπότιτλων της τηλεόρασης, αφού δεν μπόρεσε να πάει σχολείο.

Είναι απίστευτο πώς η νεαρή Κινέζα γράφει μόνο με τα δάχτυλα του αριστερού ποδιού της, αφού είναι το μόνο μέλος του σώματός της που μπορεί να κινεί. Η Hu έχει αρχίσει να γράφει ένα μυθιστόρημα και μέχρι τώρα έχει ήδη γράψει τα έξι από τα οκτώ κεφάλαια που αποτελούνται συνολικά από 60.000 λέξεις!



Ο πατέρας της κοπέλας, ο 49χρονος Peng και η 47χρονη μητέρα της Sun, δηλώνουν περήφανοι για την κόρη τους και υποστηρίζουν ότι κατόρθωσε να μάθει να γράφει και να διαβάζει χάρη στην αποφασιστικότητα και την επιμονή της, αφού μπορούσε να γράψει μια λέξη ακόμα και 1.000 φορές μέχρι να την μάθει σωστά!



Η μητέρα της 21χρονης συμπληρώνει ότι η πληκτρολόγηση με το πόδι για έναν ανάπηρο δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού η κόρη της πρέπει να είναι δεμένη με ζώνη στην αναπηρική της καρέκλα για να έχει σταθερότητα... Όμως, η Hu έχει καταφέρει με την επιμονή και την θέλησή της να γράφει είκοσι με τριάντα λέξεις το λεπτό...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης