ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για τις γεωτρήσεις πετρελαίου στο δυτικό Ατλαντικό

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για τις γεωτρήσεις πετρελαίου στο δυτικό Ατλαντικό

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει κηρύξει προστατευόμενη περιοχή μια υδάτινη έκταση 9,8 εκατομμύρια στρεμμάτων ανοικτά των ακτών της Αλάσκας στον Αρκτικό Ωκεανό

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για τις γεωτρήσεις πετρελαίου στο δυτικό Ατλαντικό
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιτρέψει στις εταιρείες πετρελαίου την εγκατάσταση πλωτών εξέδρων γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο δυτικό Ατλαντικό, σε αντιστάθμισμα για την προστασία των νερών στις ακτές της Αλάσκας.
Το υπουργείο Εσωτερικών, που είναι υπεύθυνο για το περιβάλλον, παρουσίασε το έργο με το οποίο θα επιτρέπονται γεωτρήσεις στον Ατλαντικό κατά μήκος της ακτής που εκτείνεται από την πολιτεία της Βιρτζίνια ως την Τζόρτζια.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα έχει κηρύξει προστατευόμενη περιοχή μια υδάτινη έκταση 9,8 εκατομμύρια στρεμμάτων στις θάλασσες του Μποφόρ και του Τσάτσι ανοικτά των ακτών της Αλάσκας στον Αρκτικό Ωκεανό. Οι προτάσεις αυτές αντικατοπτρίζουν μια «ισορροπημένη προσέγγιση» των γεωτρήσεων των οποίων τα πλεονεκτήματα θα εκτιμηθούν σε κάθε περιοχή που αναφέρεται, σημειώνει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η απόφαση πάντως για την Αλάσκα θα αυξήσει την οργή των εταιρειών ενέργειας που «ορέγονται» τον ορυκτό πλούτο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Αλάσκας. Αυτό θα αντισταθμιστεί από νέες περιοχές γεώτρησης και έργα στο νότιο, δυτικό και κεντρικό Ατλαντικό και στον Κόλπο του Μεξικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης