Ομπάμα: «Ποτέ ξανά» Ολοκαύτωμα

Ομπάμα: «Ποτέ ξανά» Ολοκαύτωμα

«Δεσμευόμαστε στο όνομα των εκατομμυρίων ανθρώπων που φονεύθηκαν και τους επιζώντες να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ομπάμα: «Ποτέ ξανά» Ολοκαύτωμα
Τη χθεσινή επέτειο των 70 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς τίμησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποιώντας κατά της επανεμφάνισης του αντισημιτισμού και καλώντας τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει ότι μια τέτοια γενοκτονία δεν θα επαναληφθεί «ποτέ ξανά».

Υποσχόμενος «να μην ξεχάσει ποτέ» το θάνατο των έξι εκατομμυρίων εβραίων και χιλιάδων άλλων προσώπων που θανατώθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς, ο Ομπάμα ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει ότι μια τέτοια γενοκτονία «δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά».

Εξάλλου, χθες επιζώντες του Ολοκαυτώματος και ηγέτες κρατών βρέθηκαν στο άλλοτε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Πολωνία για να παραστούν στην τελετή για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς.

Κλείσιμο
«Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι μας υπενθυμίζουν με επώδυνο τρόπο το καθήκον μας να καταδικάζουμε και να πολεμάμε την επανεμφάνιση του αντισημιτισμού σε όλες του τις μορφές, είτε πρόκειται για την άρνηση του Ολοκαυτώματος είτε για απόπειρες να αναχθεί σε κοινοτοπία», υπογράμμισε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

«Συγκεντρωνόμαστε και δεσμευόμαστε στο όνομα των εκατομμυρίων ανθρώπων που φονεύθηκαν και τους επιζώντες να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης