Κίεβο: Η Ρωσία είναι «κράτος εισβολέας»

Κίεβο: Η Ρωσία είναι «κράτος εισβολέας»

Συνολικά 271 βουλευτές ζητούν από τη Δύση να αναγνωρίσει ως «τρομοκρατικές οργανώσεις» τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ

Κίεβο: Η Ρωσία είναι «κράτος εισβολέας»
Μια απόφαση με την οποία χαρακτηρίζει τη Ρωσία «κράτος εισβολέα» και «τρομοκρατικές οργανώσεις» τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, ενώ παράλληλα ζητεί από τη Δύση να ενισχύσει τις κυρώσεις της εναντίον της Μόσχας, υιοθετήθηκε χθες από το ουκρανικό κοινοβούλιο.

Συνολικά 271 βουλευτές, με απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό 226, ψήφισαν υπέρ της απόφασης αυτής με την οποία ζητούν από τη Δύση να αναγνωρίσει ως «τρομοκρατικές οργανώσεις» τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Η ψηφοφορία έγινε στη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης του κοινοβουλίου, η οποία συγκλήθηκε μετά την αναζωπύρωση της βίας και την όξυνση των συγκρούσεων στα ανατολικά.

Να σημειωθεί πως ένας βομβαρδισμός στη Μαριούπολη, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, προκάλεσε το Σάββατο το θάνατο 30 πολιτών. Η επίθεση εξαπολύθηκε από τις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές αντάρτες, σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ.

Κλείσιμο
Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ουκρανοί βουλευτές ζήτησαν από τη Δύση να υιοθετήσει «νέες κυρώσεις» εναντίον της Μόσχας για «να σταματήσει τη ρωσική επίθεση» στα ανατολικά και «να τερματιστεί η παράνομη κατοχή της Κριμαίας», της ουκρανικής χερσονήσου που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Από την πλευρά της η φιλορωσική αντιπολίτευση πρότεινε στους βουλευτές να ζητήσουν από τον ΟΗΕ την αποστολή κυανόκρανων στην ανατολική Ουκρανία, μια πρόταση που απερρίφθη από το φιλοδυτικό συνασπισμό που βρίσκεται στην εξουσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης