Τσεχία: Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει «Ολοκαύτωμα» με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα

Τσεχία: Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει «Ολοκαύτωμα» με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα

«Χρειαζόμαστε μία συντονισμένη δράση σε διεθνές επίπεδο, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών»

Τσεχία: Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει «Ολοκαύτωμα» με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα
O πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν απηύθυνε έκκληση να αναληφθεί συλλογική δράση από τη διεθνή κοινότητα υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που προετοιμάζει, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα «Ολοκαύτωμα» με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

«Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μοιάζει στη ναζιστική Γερμανία των αρχών της δεκαετίας του 1930. Αυτό με το οποίο μας απειλεί είναι ένα Ολοκαύτωμα με θύματα όχι 6 εκατομμύρια Εβραίους, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών, άθεους, καθώς και μουσουλμάνους», επισήμανε ο κ. Ζέμαν στην Πράγα, κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ με την ευκαιρία της 70ής επετείου από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς- Μπίρκεναου και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Προκειμένου να εμποδίσουμε ένα νέο Ολοκαύτωμα «χρειαζόμαστε μία συντονισμένη δράση σε διεθνές επίπεδο, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με τη συμμετοχή, εφόσον είναι δυνατόν, όλων των μόνιμων μελών του Συμβουλίου», προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τσεχίας, η επιχείρηση πρέπει να διεξαχθεί εναντίον των «στρατοπέδων εκπαίδευσης των τρομοκρατών, με την χρήση εξελιγμένων μέσων όπως τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης