Ένας νεκρός από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Aίγυπτο

Ένας νεκρός από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Aίγυπτο

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικού τμήματος στη δυτική Αλεξάνδρεια με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχθεί στις φλόγες

Ένας νεκρός από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Aίγυπτο
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα το πρωί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και πιθανόν οι δράστες να είναι ένοπλοι ισλαμιστές , ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας. Από την επίθεση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικού τμήματος στη δυτική Αλεξάνδρεια με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχθεί στις φλόγες, αλλά χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Την Κυριακή, περίπου 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του 2011 με την οποία απομακρύνθηκε από την εξουσία ο Χόσνι Μουμπάρακ. Ακτιβιστές κατηγορούν τον πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι για επιστροφή σε αντιδημοκρατικές πρακτικές από τότε που ο στρατός απομάκρυνε από την εξουσία την Μουσουλμανική Αδελφότητα το 2013 και στη συνέχεια εξαπέλυσε την μεγαλύτερη επιχείρηση καταστολής των υποστηρικτών της στην ιστορία της χώρας.

Ο Σίσι υποστηρίζει ότι είναι προσηλωμένος στη δημοκρατία στην Αίγυπτο που είναι ένας στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ με επιρροή στον αραβικό κόσμο. Ένοπλοι ισλαμιστές έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες από τότε που ο Σίσι ως αρχηγός του στρατού την εποχή εκείνη ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 2013. Ένας νόμος που ψηφίστηκε επί διακυβέρνησης Σίσι θέτει σοβαρούς περιορισμούς στις διαδηλώσεις με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί σημαντικά οι ταραχές στη χώρα. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης