Ιράκ: Νέες συγκρούσεις μεταξύ του καναδικού στρατού και του ΙΚ

Ιράκ: Νέες συγκρούσεις μεταξύ του καναδικού στρατού και του ΙΚ

«Σε δύο περιπτώσεις, οι ειδικές δυνάμεις του Καναδά, στο πλαίσιο της αυτοάμυνας, απώθησαν και εξουδετέρωσαν την απειλή» δήλωσε ο Καναδός διοικητής Πολ Φορζέ

Ιράκ: Νέες συγκρούσεις μεταξύ του καναδικού στρατού και του ΙΚ
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Καναδά ενεπλάκησαν σε χερσαίες μάχες με τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος την περασμένη εβδομάδα στο Ιράκ, ανακοίνωσαν σήμερα οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις.

«Σε δύο περιπτώσεις, οι ειδικές δυνάμεις του Καναδά, στο πλαίσιο της αυτοάμυνας, απώθησαν και εξουδετέρωσαν την απειλή» δήλωσε ο διοικητής Πολ Φορζέ.

Είναι η τρίτη φορά που οι καναδικές δυνάμεις συγκρούονται κατ’ αυτόν τον τρόπο με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Πριν από μία εβδομάδα, οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά γνωστοποίησαν ότι είχαν ανταλλάξει πυρά με το Ισλαμικό Κράτος στο πλαίσιο μιας αναγνωριστικής αποστολής που αποσκοπούσε στον εντοπισμό θέσεων που θα αποτελούσαν στόχο των βομβαρδισμών που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός.

Κλείσιμο
Εκείνη ήταν η πρώτη φορά που ενεπλάκησαν σε χερσαίες συγκρούσεις στρατιώτες της διεθνούς συμμαχίας.

Ο διοικητής Φορζέ δεν διευκρίνισε ούτε την περιοχή όπου σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, ούτε τις συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασαν. Εξήντα εννέα στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Καναδά έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Ιράκ εκ των συνολικά 600 στρατιωτικών που συμμετέχουν στην αποστολή αυτή.

Η αντιπολίτευση στην Οτάβα έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν «έχει πει τη αλήθεια» για τη συμμετοχή του Καναδά στο διεθνή συνασπισμό, που υποτίθεται ότι θα περιοριζόταν σε αεροπορικές επιδρομές.

Όπως και η Γαλλία, ο Καναδάς έχει αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη και ειδικές δυνάμεις στο Ιράκ επιμένοντας ότι οι στρατιώτες του συμβάλλουν στην εκπαίδευση των στρατιωτών του Ιράκ και των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης