Daily Mail: Νίκη ορόσημο της Αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ η ΕΕ οδεύει προς την καταστροφή

Daily Mail: Νίκη ορόσημο της Αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ η ΕΕ οδεύει προς την καταστροφή

Τονίζει πως η Ευρώπη θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μια νέα, οικονομική κρίση

Daily Mail: Νίκη ορόσημο της Αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ η ΕΕ οδεύει προς την καταστροφή
Η Άκρα Αριστερά κατάφερε να νικήσει στις ελληνικές εκλογές, με την υπόσχεση να βάλει τέλος στην λιτότητα, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για την «καταστροφή».

Με αυτόν τον τίτλο η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, σχολιάζει μέσα από την ιστοσελίδα της το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην χώρα μας -το οποίο είναι πρώτο θέμα στη σελίδα της- τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, «ένα κόμμα κατά της λιτότητας», έκανε μια νίκη ορόσημο στην Ελλάδα, μια νίκη που οι επικριτές του κόμματος ισχυρίζονται πως θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια νέα, οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναδιαπραγματευτεί  το χρέος της Ελλάδας και «να αντιστρέψει πολλές από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες οι δανειστές απαιτούν από την χώρα να προχωρήσει», προκειμένου να μην διακοπεί η χρηματοδότηση.

Κλείσιμο
Ωστόσο, παράλληλα, σημειώνει ότι σήμερα συνεχίστηκε η διολίσθηση του ευρώ στην αγορά του Τόκιο, φθάνοντας μάλιστα παροδικά στο 1,1155 δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 11 χρόνια και τέσσερις μήνες, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, η Daily Mail γράφει πως ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα «στο χείλος της καταστροφής» και πως ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, υποστηρίζει πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, «θα ενισχύσει την οικονομική αβεβαιότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Παράλληλα, η ιστοσελίδα της εφημερίδας παραθέτει μια σειρά από φωτογραφίες με τους χθεσινούς πανηγυρισμούς υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης