Μέρκελ σε Πούτιν: Να ασκήσεις πίεση στους αυτονομιστές

Μέρκελ σε Πούτιν: Να ασκήσεις πίεση στους αυτονομιστές

Η Μέρκελ συνομίλησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας για του εκφράσει τα συλλυπητήριά της μετά το θάνατο 30 πολιτών και τους τραυματισμούς 90 και πλέον ακόμη το περασμένο Σάββατο στη Μαριούπολη

Μέρκελ σε Πούτιν: Να ασκήσεις πίεση στους αυτονομιστές
Να «ασκήσει πίεση στους αυτονομιστές» στην ανατολική Ουκρανία πίεσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το Ρώσο πρόεδρο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της.

Η Μέρκελ κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να «αποτρέψει μια νέα κλιμάκωση» της βίας και να προωθήσει την τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ, που είχαν υπογραφεί την 5η Σεπτεμβρίου 2014, ιδίως την κατάπαυση του πυρός, διευκρίνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές «πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι με την ομάδα επαφής», τους εκπροσώπους της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), τόνισε η καγκελάριος.

Κλείσιμο
Συλλυπητήρια Μέρκελ σε Ποροσένκο 

Η Μέρκελ συνομίλησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας για του εκφράσει τα συλλυπητήριά της μετά τον θάνατο 30 πολιτών και τους τραυματισμούς 90 και πλέον ακόμη το περασμένο Σάββατο στη Μαριούπολη, όταν οι αυτονομιστές φέρονται ότι βομβάρδισαν μια συνοικία.

Η Μέρκελ χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό αυτό «μια ξεκάθαρη και αδικαιολόγητη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» και υπενθύμισε τι είχε ειπωθεί την περασμένη Τετάρτη στο Βερολίνο, κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Στη συνάντηση εκείνη είχε γίνει έκκληση προς όλες τις πλευρές να «τερματίσουν τις εχθροπραξίες και να αποσύρουν όλα τα βαρέα όπλα» από τη «γραμμή επαφής» που είχε καθοριστεί στις συμφωνίες του Μινσκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης